maanantai 28. helmikuuta 2011

Lasagne possulla ja pinaatilla


Niin kova lasagnen nälkä yllätti viikonloppuna, että ihan pakko oli laittaa sitä sunnuntailounaaksi. Meillä oli valmiiksi possun sisäfilettä jääkaapissa ja siitä kehittelin lasagnen täytteet. Possun kaveriksi tuoretta pinaattia ja yrttejä sekä tietysti paljon ihanaa juustokastiketta, johon makua antoi kaupassa maistatettu chevrette vuohengouda, nam :)


12 lasagnelevyä tai 3kpl isoja (tuore)lasagnelevyjä

juustokastike:

3rkl voita
1dl vehnäjauhoja
9dl maitoa
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
suolaa
n. 1-1½dl chevrette vuohengoudaa raastettuna (100g pala juustoa, josta säästä vajaat puolet lasagnen pinnalle)

Sulata voi pinnoitetussa kasarissa. Sekoita joukkoon vehnäjauho. Lisää maitoa vähitellen niin, että saat tasaisen kastikkeen. Mausta ja lisää viimeiseksi raastettu juusto.

 vihreä possutäyte:

500g possun sisäfilettä
1rkl voita
1rkl öljyä
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1pss (250g) tuoretta pinaattia
1 ruukku villirucolaa
1 ruukku basilikaa
mustapippuria myllystä
suolaa
hyppysellinen sokeria
3 tomaattia kuutioituna

Poista lihasta kalvot ja sen jälkeen leikkaa kuutioiksi. Kuumenna iso kasari tai wokkipannu ja paahda lihaan väri. Silppua sillä aikaa sipulit. Lisää pannulle rasvat ja sipulit. Kuullota hetki.

Huuhtele pinaatti huolellisesti ja linkoa salaattilingolla kuivaksi. Lisää pannulle. Silppua yrtit ja lisää paistokseen, kun pinaatti on kuumennut kasaan. Sekoita hyvin ja mausta. Pyöristä maku hyppysellisellä sokeria. Lisää seokseen viimeiseksi kuutioidut tomaatit.

Kokoa lasagne niin, että vuoan pohjalle levität possutäytettä ja päälle juustokastiketta. Päälle lasagnelevy(t) ja täyte sekä kastike. Päällimmäiseksi juustokastiketta. Ripottele pinnalle noin 1dl juustoraastetta.


Paista uunin alaosassa 200 asteessa 35-40 minuuttia. Laita sen jälkeen grilli+alalämpö ja anna paistua vielä noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
 

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Olipa tosi hyvvää lasagnea!

Heli kirjoitti...

Oli joo, ja mukavan erilaista! :)