lauantai 26. helmikuuta 2011

Kasvisvoileipäkakku (2) (laktoositon)


Tein pari vuotta sitten Kian rippijuhliin kakut ja nyt 17-vuotissynttäreille toivottiin kasvisvoileipäkakkua :) Tosi kiva vaihteeksi miettiä kasvistäytteitä kakkuun!

Synttäreitä vietetään tänään, mutta toimitin kakut jo eilen. Hieman arvelutti, millaisena tekemäni avokadotäyte säilyy tarjoiluun saakka. Olin jotenkin antanut itse itselleni ymmärtää, että juhlat olivat eilen illalla. No, kuorrutuksen alla täytekin on suojassa, joten toivottavasti kakku oli vielä syömäkelpoista :)

Prismasta bongasin muuten nuo käyttämäni avokadot, jotka olivat espanjalaisia ja myynnissä useamman kappaleen verkkopussissa. Kilohinta oli edullisempi kuin irtotavaralla ja pikkusen mietitytti, josko olisivat kunnossa. Avokadot osoittautuivat todella hyvälaatuisiksi. Ne olivat kooltaan aika pieniä ja päivän huoneenlämmössä köllöteltyään juuri sopivan kypsiä! Joko mulle sattui hyvä pussi (kokeilin kypsyyttä verkon läpi, niinkuin aina teen irtomyynnistäkin ostaessa) tai sitten nuo ovat hyvälaatuisia, loistava löytö joka tapauksessa :)

Onnea Kia!



grahampaahtoleipää (laktoositon)
kasvislientä

punaista paprikaa
grillattua paprikaa
paprikatäytteisiä vihreitä oliiveja
maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
loraus grillattujen paprikoiden öljyä

avokadoa
punasipulia
sitruunamehua
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria

kevytmajoneesia (laktoositon)
maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
jääsalaattia
kirsikkatomaatteja
herneenversoja
paprikatäytteisiä vihreitä oliiveja
punaista paprikaa

Avokadotäytteeseen laitoin punasipulia, jota ensin marinoin sitruunamehussa. Makua pehmensin vielä ripauksella sokeria. Punasipulin sijaan voisi laittaa oikein hyvin kevätsipulia.


Ei kommentteja: