tiistai 8. helmikuuta 2011

Jauhelihastroganoff


Tässäpä mainio, maukas ja nopeakin arkiruoka, jota meillä oli tuossa tammikuun puolella tarjolla.

Kastike valmistuu nopeasti, sen ajan jaksaa nälkäinenkin odottaa. Stroganoffin kanssa tarjosin pottumuusia ja makaronia, kukin syöjä sai itse valita :) Ihan tuppipotutkin käy!




1pkt (400g) naudan paistijauhelihaa
1 sipuli silputtuna
3rkl vehnäjauhoa
½l vettä
lihaliemikuutio
2-3rkl tomaattipyrettä
1 maustekurkku (mielellään makeahko)
loraus kurkunlientä
valkopippuria
(ripaus sokeria)
1prk (200g) ranskankermaa

Paahda jauheliha pannulla ja lisää sekaan silputtu sipuli. Kun jauheliha on ruskistunut ja sipuli pehmennyt sekoita sekaan vehnäjauho. Kypsennä hetki ja sekoita joukkoon vesi, lihaliemikuutio sekä tomaattipyre.

Leikkaa maustekurkku palasiksi, lisää kastikkeeseen kurkunliemen ja valkopippurin kera. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus sokeria. Lopuksi sekoita vielä purkki ranskankermaa kastikkeeseen ja anna hautua hetki.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Tähän stroganoffiin mä olen syypää, koska mun piti tuoda suikaleita, mutta mulla oli ostoskassissa vaan jauhelihaa. Tosin paisti-sellaista. Eipä me muuta käytetäkään.

Todella hyvää, kokeilkaa ihmeessä.

Heli kirjoitti...

Ei huono, tuli tosi hyvä stroganohvi jauhelihastakin! Eipähän tarvinnut haudutella hirveän kauaa..