keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Herneillä ja viherpippurijuustolla täytetty lihamureke


Mies toivoi pitkästä aikaa lihamureketta ja päätimme yksissä tuumin, että täytteeksi tulee herneitä sekä viherpippurista Koskenlaskijaa.

Lihamurekkeen voi täyttää monella tapaa, olisiko mielikuvitus vain rajoittavana tekijänä? Molemmat pitävät herneistä ja ne sopivatkin oikein hyvin lihamurekkeen täytteeksi. Niitä siis tällä kertaa.

Juusto toi murekkeeseen mehevyyttä ja mausteisuutta. Herneet täydensivät kokonaisuuden ja mureke sopi oikein hyvin miedon kahden kaalin pyreen seurana tarjottavaksi. Jos lisukkeena olisi ollut perunaa, olisi annos vaatinut kastikkeen, mutta pääsinpä näin luistamaan siitä :)

Miksikähän Valio muuten nykyään murskaa viherpippurin Koskenlaskijaan? Minusta se oli parempaa, kun pippurit olivat ennen kokonaisia. Tässä liharuoassa pippurin potku kuitenkin toimii hyvin, mutta siltään maistettuna juusto oli ennen parempaa.



1rkl öljyä
1 sipuli
ripaus suolaa
1dl vettä
½dl korppujauhoa
2tl jauhelihamaustetta
½tl valkopippuria
1tl suolaa
1dl vettä
1 kananmuna
600g naudan paistijauhelihaa
2dl pakasteherneitä sulatettuna
½pkt (125g) Koskenlaskijaa (viherpippuri)

Silppua sipuli ja kuullota sitä hetki öljyssä. Lisää ripaus suolaa, ettei sipuli tummu. Anna hautua itsekseen lisäämällä vettä kuumalle pannulle. Anna jäähtyä.

Laita kulhoon korppujauho, mausteet vesi, kananmuna, haudutettu sipuli ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita käsin tasaiseksi massaksi.

Laita työtasolle alumiinifoliopala ja päälle leivinpaperia. Kostuta leivinpaperia kostutetuin käsin. Kaada mureketaikina leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi levyksi.

Leikkaa sulatejuusto viipaleiksi ja asettele mureketaikinapohjalle niin, että viipaleiden väliin jää tilaa herneille. Levitä sulatetut herneet juustoviipaleiden väliin ja painele hieman.

Rullaa mureke tiiviiksi rullaksi. Käännä leivinpaperin päät murekkeen alle ja kiedo vielä alumiinifolio ympärille. Nosta paistoastiaan ja paista tunti alatasolla 225 asteessa.

Avaa paistopaketti ja anna pinnan vielä ruskistua hetken grillivastuksen alla. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ja pitihän pinnan hieman revetä ruskistusvaiheessa.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Tosi ihanaa mureketta!

Heli kirjoitti...

No niin olikiii ja tehdään kyllä uudelleen. Voisi seuraavalla kerralla laittaa sieniä ja juustoa, namiii!