Pyree on tehty kukka- ja parsakaalista. Tarkoituksena saada mieto lisäke mausteiselle ja juustoiselle lihamurekkeelle. Sopii varmasti myös kalan kanssa. Pyreestä tuli hyvää, muuta ehkä kuitenkin tykkään enempi keittona tai sitten kokonaisina paloina.
1 iso kukkakaali tai 500g pakastettua kukkakaalta
2 parsakaalta tai 400g-500g pakastettua kukkakaalta
3 valkosipulin kynttä
3dl vettä
ripaus suolaa
1rkl voita
½dl kermaa
ruohosipulia
mustapippuria myllystä
suolaa
2 parsakaalta tai 400g-500g pakastettua kukkakaalta
3 valkosipulin kynttä
3dl vettä
ripaus suolaa
1rkl voita
½dl kermaa
ruohosipulia
mustapippuria myllystä
suolaa
Laita valkosipulit kuumenemaan suolaveteen. Pilko kaalit tai laita hieman sulaneet pakastekaalit veteen kiehumaan leivinpaperista tehdyn tiiviin kannen alle. Keitä 10 minuuttia.
Valuta kaalit ja laita kattilassa liedelle, että vesi haihtuu mahdollisimman hyvin pois. Lisää joukkoon voinokare ja kerma. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta ja maista. Tarjoa kuumana.
Valuta kaalit ja laita kattilassa liedelle, että vesi haihtuu mahdollisimman hyvin pois. Lisää joukkoon voinokare ja kerma. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta ja maista. Tarjoa kuumana.
2 kommenttia:
Oli tosi hyvää tämä pyree, en osannut kaivata pottumuusia yhtään.
Hyvä :)
Lähetä kommentti