maanantai 24. tammikuuta 2011

Tomaatti-papukeitto


Hesarin Ruoka-osaston juttu tomaatti-papukeitosta sai kiinnostuksen heräämään ja tietenkin kokeilemaan tuota edullista, mutta herkullista keittoa. Täytyy myöntää, että meilläkin keitto lusikoitiin vauhdilla parempiin suihin.

Keitto on aika lailla silkkitien hernekeiton makuista, jota olenkin luvannut aikaa (vuosi?) sitten jo postailla, mutta sitten kuitenkin jäänyt tekemättä. Hyvää lihatonta keittoa sekin, on tullut keiteltyä muutaman kerran sitten 2004, kun sen Maku-lehdestä bongasin.

Summa summarum tomaatti-papukeitto on vaivaton ja nopea, maistuva arkiruoka. Ruokaisa, kun koko keittoa ei soseuteta. Lisäsin soppaan hyppysellisen suolaa, sen verran harhauduin polulta :) Tätä laitan varmasti seuraavankin kerran.




1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 tl currya
2 tl paprikajauhetta
2 tl jauhettua inkivääriä
1 tl rakuunaa
chiliä (hyppysellinen)
2 tlk tomaattimurskaa
2 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
2 dl kermaa

Silppua sipuli. Lämmitä oliiviöljy kattilassa. Kuullota sipulia ja mausteita miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.

Lisää tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

Sekoita keittoon pavut ja anna kiehahtaa. Lisää vielä lopuksi kerma ja kuumenna.

Tarjoa hyvän leivän kera.

2 kommenttia:

Ella kirjoitti...

Hei! Kiitos papukeiton ohjeesta. Minä olen ajatellut myös keittää ko. soppaa, mutta mulla on valkoisia papuja rasiassa, niin minkäkokonen purkki sulla oli niitä. Osaisinkohan laittaa oikean määrän likoamaan kun niitä pitää liottaa yön yli ja kiettää vielä tunti ennekuin kypsyvät. Keitin niistä keiton, johon panin kaalta ja purkin säilyketomaattia (yksi laihdutusohje). Papuillaan

Heli kirjoitti...

Hei Ella! Papuja laitetaan tuohon keittoon kaksi sellaista tomaattimurskapurkin kokoista purkkia. Ainakin tomaattimurskaa on 400g sellaisessa purkissa. Olisiko siinä jotain 400-500g liemineen? Kannattaa keittää, on kevyttä, mutta maukasta! :)