maanantai 17. tammikuuta 2011

Mausteinen suklaahyytelö

Champurrado on meksikolaista kaakaojuomaa, joka oli ideana tälle Mexican Feastille tekemälleni jälkiruoalle.

Ohjeen champurradolle löysin
www.gourmetsleuth.com sivustolta. Kaakaojuomaan tuli masa harinaa, jonka tarkoitus on ilmeisesti hieman sakeuttaa juomaa, mutta en edes yrittänyt etsiä kyseistä tuotetta, vaan tein hyytelön pelkästää liivatteella. Muokkasin ohjetta muutenkin. Korvasin maidon kermalla ja vähensin mausteliemen määrää.

Lopputuloksesta ei tullut suosikkiani. Käytin aivan liian vahvaa suklaata tähän ja omasta mielestäni vesi maistui. Mutta voisi tätä uudemman kerran tehdä, tosin tavallisesta tummasta suklaasta ja tiiviimmästä makuliemestä.




5dl vettä
2 kanelitankoa
1 tähtianis
¾dl ruokosokeria
5dl kermaa
1 levy tummaa suklaata (Lidlin 81% Arriba Superieur 125g)
5 liivatelehteä

Anna kanelitankojen ja tähtianiksen kiehahtaa vedessä, lisää sokeri ja anna hautua kannen alla vartin verran. Ota mausteet pois ja lisää kerma.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.

Kuumenna kerma-mausteliemiseos ja sulata siihen suklaa sekä valutetut liivatteet. Kaada annosmaljaan ja anna hyytyä yön yli.

Koristele hyytelö kanelitangoilla, tähtianiksella ja ripauksella kaakaojauhetta/tomusokerilla.

Ei kommentteja: