maanantai 17. tammikuuta 2011

Grillattua ananasta ja chili-kinuskikastiketta


Tein kinuskikastikkeen, johon lisäsin hieman kuivatettua chiliä. Makuna ihan pikkuriikkinen jälkipotku. Ihan tarpeeksi muuten mausteisen tarjoilun jälkeen ;)

Tuoreesta ananaksesta leikatut palat voi grillata uunissa grillivastuksen alla, mutta minä käytin joululahjaksi saamaani liekinheitintä :) Parempi lopputulos olisi tullut, jos olisin ripotellut hieman sokeria pintaan, mutta halusin tarjota ananaksen siltään, koska kastike oli makeaa.





tuoretta ananasta lohkoina tai viipaleina

chili-kinuskikastike:

5dl kermaa
2½ fariinisokeria
1tl kuivattua chiliä

Keitä kerma ja fariinisokeri paksuhkoksi kastikkeeksi noin 10-15 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa chilirouhe. Anna jäähtyä hetki ja siivilöi kastike sitten kannuun tarjoilua varten.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nam! Tätä tullaan kokeilemaan myös meillä. Vois olla aika herkkua vaniljajätskin kanssa. :---)

Heli kirjoitti...

Suorastaan niin hyvää, ettei sanotuksi saa ;) Melkein.

Kiitti Maija vierailusta! Sullakin on blogi, onnea :)

Anonyymi kirjoitti...

On mulla täällä ollut, ihan olin vaan unohtanut. :D Poistin vanhat jutut ja aloitin ihan alusta. 8)

Heli kirjoitti...

No, mutta kiva jutti! Sait vakilukijan :) Tosi ihania töitä, varsinkin se lusikkataulu! :)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kinuskiohje meni suuhun ja korvan taakse

Heli kirjoitti...

:) No mutta hyvä! Varo vain, että liimaa korvaa päähän kiinni..hihii :)