sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Meksikolainen papu-tonnikalasalaatti


Tämänkin herkullisen reseptin bongasin mexicanfoodrecipes.org-sivustolta. On todella hyvää tämä salaatti, vielä parempaa kuin maissisalaatti, vaikka maissistakin tykkään :)

Alkuperäisen ohjeen mukaan kastikeainekset olisi pitänyt soseuttaa mössöksi, mutta toimenpide vaikutti ei-niin-herkulliselta, joten silppusin vain ainekset pieniksi. Ja mielestä näin salaatista tulikin niin herkullista. Lisäksi ohjeessa neuvottiin käyttämään papusekoitusta, mutta kehittelin oman sekoituksen.





2prk tonnikalaa öljyssä
1prk kidney-papuja
1 prk valkoisia papuja tomaattiliemessä
½pss (150-200g) ohuita vihreitä papuja
1 punainen chili
1 nippu kevätsipulia
4 tomaattia

kastike:

1 sipuli
½tl juustokuminaa
noin ¾dl sitruunamehua
1¼dl öljyä
2 valkosipulinkynttä
2 vihreää chiliä
¼ ruukkua korianteria
¼ ruukkua persiljaa
noin ¾dl vettä

Valuta ja huuhdo kidney- ja valkoiset pavut kylmällä vedellä. Kiehauta vihreät pavut kypsiksi, jäähdytä ja leikkaa pieniksi paloiksi. Silppua chili kokonaisena, suikaloi kevätsipulit ja poista tomaateista kannat ja malto. Sekoita salaattikulhossa kaikki ainekset sekaisin.

Kokoa kastikeainekset suoraan salaattiin. Silppua sipuli, valkosipulit, chilit, korianteri ja persilja. Mittaa joukkoon nesteet ja sekoita salaatti hyvin. Laita jääkaappiin maustumaan.

Kaada salaatti tarjoiluastiaan tai -lautaselle. Valuta tonnikalasta öljyä ja nostele tonnikalapaloja salaatin päälle. Jos joku ei voi tai ei tykkää syödä tonnikalaa, laita osa salaatista tarjolle ilman tonnikalaa.

Ei kommentteja: