torstai 6. tammikuuta 2011

Kahden suklaan karpalokakku


Löysin tämän kakun ohjeen Etiketti-lehdestä. Ajattelin, että oi, tuossapa varmaan hyvänmakuinen kakku kirpeän karpalon ja kahden suklaan kanssa.

Juu, kakku menettelee ja suklaata on paljon, joten oikein suklaanhimoiset varmasti rakastavat tätä. Minulle kakku oli pettymys. Aluksikin mittasuhteet ovat päin p..tä. Pieni kakkupohja, joka todellakin oli matala läiskäre, ja aivan jumalattomasti tulee varsinkin kuorrutetta. Meidän kakkumme siis ui suklaaseoksessa... Sentään ohjeessa sanottiin, että pidä kakkua viileässä, kun teet kuorrutteen. Sinä aikana ei tuossa ainakaan täyte ehtinyt kiinteytyä. Olin loppujen lopuksi niin *kirosana* tähän tekeleeseen, ettei enää kiinnostanut edes laittaa pakastekarpaloita koristeeksi.

Jos joku haluaa tätä kakkua testata, niin neuvoisin täyttämään edellispäivänä. Ja mielestäni puolet kuorrutteesta riittää ja senkin kannattaa antaa hieman jähmettyä ensin, ennenkuin lappaa sitä kakun päälle.





Pohja:

2 munaa
1 1/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl voisulaa
1 dl kuivattuja karpaloita

Täyte:

150 g valkosuklaata
1 dl vaahtoutuvaa kermaa

Kostutus:

3/4 dl maitoa
1 rkl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:

200 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
2 rkl voisulaa

Koristeluun:

karpaloita (tuoreita tai pakaste-) ja tomusokeria

Vuokaan:

1 rkl sulatettua voita

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vaahtoon vuorotellen kuivat aineet ja voisula. Lisää varovasti sekoittaen karpalot. Ne voi korvata kuivatuilla paloitelluilla viikunoilla. Koristeluun kannattaa tuolloin käyttää tuoreita viikunoita.

2. Voitele tasapohjainen kakkuvuoka, jonka halkaisija on 20–24 cm. Kaada taikina vuokaan.

3. Paista uunin alaosassa n. 35 minuuttia tai kunnes pohja on hammastikulla kokeiltaessa kypsä. Jäähdytä hetki ennen kumoamista.

4. Valmista täyte sulattamalla paloiteltu valkosuklaa joko vesihauteessa tai mikroaaltouunissa välillä sekoitellen. Jäähdytä. Vatkaa kerma ja nostele se varovasti suklaan sekaan.

5. Leikkaa kakkupohja kahtia. Sekoita vaniljamaidon ainekset ja kostuta kakku. Levitä täyte. Nosta toinen pohja kanneksi ja kostuta myös se vaniljamaidolla.

6. Anna kakun vetäytyä hetki kylmässä sillä aikaa kun valmistat kuorrutteen. Mittaa kattilaan paloiteltu tummasuklaa sekä kerma ja sulata hitaasti sekoitellen. Lisää voisula ja kuorruta kakku. Koristele tomusokerissa pyöritetyillä karpaloilla.

4 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Tämän kun vetää naamaan, niin kyllä saa personal raineria kutsua luokseen ;-)

Heli kirjoitti...

Ehkä tarttis paremminkin kosmetologin apua.. mutta ei tuota oikeasti voi pientä palaa enempää ottaa, jollei ole todellinen suklaahiiri.

Miäs kirjoitti...

Mainitsiko joku mut? On muuten täyteläinen kakku, josta ei suklaatia puutu.

Heli kirjoitti...

Nimeltä ei vissiin mainittu ;) mutta hyvä, kun tunnistit!