Huomasitko, että vaihdoin kuvan ylätunnisteeseen :) Kuva on tänään leipomastani päärynä-puolukkapiirakasta. Itse piirakka on tätä kirjoitettaessa vielä jäähtymässä pahamaineisella parvekkeella, toivottavasti ei tipu lattialle..
Piirakan ohje on Bild der Frau - Gut kochen & backen Nr. 5 September/Oktober 2010-lehdestä. Alkuperäisessä ohjeessa puolukoiden tilalla on karpaloita, mutta etsintäpartioinnista huolimatta en niitä pakastimesta löytänyt. Pitää huikata äidille, sillä hänen pakastimestaan varmasti löytyy marja poikineen. No, joka tapauksessa ohjeessa kyllä luki, että karpalot voi korvata puolukoilla, joten mitään korjaamatonta virhettä en nyt tehnyt. Meinasinpa jopa korvata puolukat ja karpalot punaisilla viinimarjoilla, mutta niin rohkea en tänään kuitenkaan ollut.
Piirakka on mielestäni helppotekoinen ja pohjakin vaihtelun vuoksi erilainen. Ja laitoin ohjeen mukaisesti vaniljatangosta raaputtamani töhnän täytteeseen. Hyvä niin, menevät nyt kuka-tietää-mitä-varten säästämäni vaniljatangot vanhoiksi vielä! Vähän muokkasin ohjeen työvaiheita :)
pohja:
250g rahkaa
8rkl öljyä
100g sokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
400g vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
täyte:
1kg päärynöitä (5-6kpl)
250g puolukoita/karpaloita
200g Ehrmannin saure sahnea (kermaviili tai ranskankermakin käy)
3 kananmunaa
100g sokeria
1 vaniljatanko
lisäksi:
50g mantelilastuja
250g rahkaa
8rkl öljyä
100g sokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
400g vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
täyte:
1kg päärynöitä (5-6kpl)
250g puolukoita/karpaloita
200g Ehrmannin saure sahnea (kermaviili tai ranskankermakin käy)
3 kananmunaa
100g sokeria
1 vaniljatanko
lisäksi:
50g mantelilastuja
Sekoita rahka, öljy, sokeri, suola ja kananmunat hyvin ja lisää sitten vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Pyöräytä taikinaksi ja painele leivinpaperoidulle tai rasvatulle uunipellille.
Pese, kuori, lohko ja poista siemenet päärynöistä. Asettele tasaisesti piirakkapohjalle. Levitä päälle puolukat ja kaada päälle kermaviili-kananmuna-sokeri-vanilja-seos.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Ripottele päälle mantelilastut ja paista vielä 10 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Pese, kuori, lohko ja poista siemenet päärynöistä. Asettele tasaisesti piirakkapohjalle. Levitä päälle puolukat ja kaada päälle kermaviili-kananmuna-sokeri-vanilja-seos.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Ripottele päälle mantelilastut ja paista vielä 10 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
6 kommenttia:
Nam, kyllä on hyvän näköinen!
Hei Piia :) Tätä kannattaa kokeilla! Kaikki, jotka maistaneet, ovat kehuneet :)
Olipa hyvää piirakkaa, viimeisiä viedään tänään!
No ehkä huomenna, kun tänään oli muita herkkuja :I Mutta hyvä, että on maistunut!
Aina teillä on vaan näitä herkkuja. Syötteköhän ne ihan kaksistaan? Kahvakuulaakin pitäisi heiluttaa kaulimen kanssa samaan tahtiin.
Piirakka näyttää tosi makoisalle. Miksihän meillä ei asu ketään leipuria? Hädin tuskin viitsin pleipoa jonkun basic piirakan, jos sattuu vieraita käymään. En aina edes sitä, vaan ostan jotakin pakastealtaasta tai en tarjoa mitään. Siksi meillä ei varmaan käy edes vieraita.
Kateellisen panettelua :) mutta kiitos silti! No melkein, sitä on syöty yhtenä päivänä töissäkin (siis muutama pala) ja vielä on jäljellä. Ajatuksen tasolla kuulat heiluu, kahvat joka liikkeestä :)
Ennen leivoit tosi paljon, mutta te vain työskentelette, matkustelette, urheilette ja saunotte, kuka siinä välissä ehtii kylässä käydä?! :) Kutsua odotellessa!
Lähetä kommentti