perjantai 22. lokakuuta 2010

Bataatti-porkkanakeitto


Älä ikinä osta egyptiläisiä bataatteja!

Tästä keitosta piti tulla ihan vain bataattikeittoa, mutta varmaan puolet jouduin heittämään bataateista pois, kun oli osa pilaantunutta *kirosana*, ja mikä vielä inhottavampaa, osa piti noukkia keitinliemestä pois, koska muuttui ihan pilaantuneennäköiseksi. :( Jo ostohetkellä epäilin noita, kun olivat ihan oudonmallisia ja semmosia ruipeloita. Jos olisin tämän tiennyt, niin olisin palauttanut kaikki takaisin kauppaan. No, enpä osta enää.

Lopuista tuli porkkanan kera hyvää, vaikka ajatus edelleen niissä pilaantuneissa osissa.



½l vettä
1 kanaliemikuutio
1 iso sipuli
2-3 bataattia
2-3 porkkanaa
½tl rakuunaa
ripaus valkopippuria
100g valkosipuli-yrttikoskenlaskijaa
½dl kermaa
(suolaa)

paahdettuja auringonkukansiemeniä

Laita kanaliemikuutio veteen ja anna kiehahtaa. Lisää paloiteltu sipuli ja juurekset. Mausta ja anna kiehua hiljalleen ainakin 15 minuuttia.

Soseuta keitto ja sulata joukkoon sulatejuusto. Lorauta lopuksi keittoon kermaa ja tarkista maku. Tarjoa keiton kanssa paahdettuja auringonkukansiemeniä ja vaikka juustoleipiä.

Ei kommentteja: