tiistai 26. lokakuuta 2010

Pinaattilasagne


Tästä tuli niii-in hyvää, justiinsa semmosta kuin pitikin. Aivan parasta :)

Olen tykästynyt Prismasta löytämääni italialaiseen tuorepastaan, jonka on valmistanut Mylena. Pakkaus sisältää kuusi suorakulmanmallista tuorepastalevyä.



juustokastike:

50g voita
reilu ½dl vehnäjauhoa
8dl täysmaitoa
ripaus valkopippuria
suolaa
½pkt koskenlaskija voimakasta

pinaattitäyte:

3rkl öljyä
2 keskikokoista sipulia silputtuna
3 valkosipulinkynttä raastettuna
1rs (150g) tuoretta pinaattia
suolaa
mustapippuria myllystä

1pkt Mylenan Pasta per lasagne-tuorepastalevyjä

päälle:

1-2dl hienoksi raastettua gruyéreä

Tee ensin juustokastike. Sulata voi kasarissa ja sekoita vehnäjauhot hyvin sekaan. Lisää maitoa vähitellen niin, että saat sileän kastikkeen. Lisää maitoa, kun vehnäjauhot kypsyvät ja kastike paksuuntuu. Mausta ja sulata lopuksi joukkoon sulatejuusto.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Raasta gruyére hienoksi raasteeksi.

Kuori ja silppua sipulit. Huuhtele ja linkoa salaattilinkolla (tai kuivaa varovasti painellen talouspyyhkeen avulla) pinaatinlehdet. Raasta valkosipulinkynnet valmiiksi. Laita kylmälle pannulle öljyä ja siihen sipulisilppu sekä hieman suolaa. Anna lämmetä ja sipuleiden kuullottua läpikuultaviksi. Lisää mustapippuria, valkosipuliraaste ja pinaatti. Sekoita koko ajan hyvin vain sen verran, että pinaatti lämpenee. Älä paista!

Kokoa lasagne kerroksittain niin, että alimmaksi ja päällimmäiseksi tulee juustokastiketta. Ripottele väliin pinaattitäytettä kastikkeen kanssa. Ripottele päälle juustoraaste ja paista uunin alatasolla 20 minuuttia. Nosta vuoka uunin keskitasolle vielä noin 10 minuutiksi, jolloin voit valmistaa lisäkkeeksi vaikka kuhafileet niinkuin minä tein.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Vie kielen mennessään!

Heli kirjoitti...

No todellakin! Kiva, että tykkäsit ja kalakin mieleen, kun ei ollut lohta ;) Olinpa tosi tyytyväinen, kun onnistui niinkuin olin ajatellutkin tämän lasagnen maistuvan!