lauantai 23. lokakuuta 2010

Parsakaali-kinkkupiirakka


Lauantai-illaksi suunnittelin ruokaisaa piirakkaa ja mieli olisi tehnyt pitkästä aikaa tehdä
jauheliha-parsakaalipiirakkaa, joka on tosi hyvää. Leipomuskäteni on kuitenkin hieman kipeä, joten en viitsinyt sitä kovin rasittaa ja päädyin kinkku-ananaspiirakan tapaiseen ratkaisuun.

Alkuperäisen reseptin mukaan pohjaan tulee sekä rasvaa että kananmunia. Korvasin rasvan vuohenjuustotuorejuustolla ja lisäsin pohjaan yhden pienen silputun sipulin. Päättelin, että pienityt parsakaalin kukinnot kypsyvät piirakan kypsyessä enkä siis esikeittänyt niitä. Vielä hieman kinkkua kera munamaidon ja päälle gruyère-raastetta niin siinäpä herkullinen lauantai-illan piirakka sitten onkin! Melkein vie kielen mennessään.



pohja:

200g vuohenjuustotuorejuustoa
1 pieni silputtu sipuli
2 kananmunaa
2dl täysjyvävehnäjauhoja
ripaus suolaa

täyte:

1 parsakaali
150g ylikypsää kinkkua
½tl timjamia
mustapippuria myllystä
2dl kerma-maitoa (1:1)
2 kananmunaa
n. 100g gruyère-raastetta

Sekoita kulhossa tuorejuusto, sipulisilppu ja munat. Lisää täysjyvävehnäjauhot ja suola. Levitä taikina voideltuun suorakulmaiseen piirakkavuokaan.

Paloittele kinkku kuutioiksi ja levitä vuokaan. Asettele päälle paloitellut ja huuhdellut parsakaalin palat. Sekoita kerma-maito, munat sekä mausteet ja kaada piirakan päälle. Levitä päällimmäiseksi juustoraaste ja kypsennä 200 asteessa 30 minuuttia uunin alatasolla.

Laita uunin ylälämpö päälle. Nosta piirakka uunin keskitasolle vielä noin 10 minuutiksi. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Todella hyvää piirakkaa!

Heli kirjoitti...

Joo, tuo uunissa paahtunut parsakaali on niin herkkua!