sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Suklaa-pähkinäkakku


Ihan vaan vierasvaraksi tekaistu kakku :)

Koska olen toipilaana leikkauksen jälkeen, niin täytyy erikseen mainita, että punainen keittiöapuni sekoitti kakun, joten siitä ei koitunut osakseni minkäänmoista rasitusta ;)

Peruskakun resepti on hyväksi havaittu Valion Lämpimäisiä-leivontakirjasta, hieman mukaeltuna luonnollisesti ;)




200g voita
2½dl sokeria
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1prk (150g) ranskankermaa
100g suklaarouhetta
1pss (80g) hasselpähkinärouhetta

suklaatomusokeria
"kulta"sokeria


Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää osa jauhoista ja ranskankerma taikinaan. Sekoita joukkoon loput jauhot, suklaa- sekä pähkinärouhe.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 1½ litran rengasvuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Päälle voi ripotella hieman esim. suklaatomusokeria halutessasi.

6 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Ompa hyvän näköistä pähkinäkakkua! :) Kuivakakut ovat kyllä parhaita kakkuja kahvin kanssa tarjottavaksi.. Nam.

heli kirjoitti...

Niin onkii :) Huomenna saadaan päiväkahviseuraa, niin kuulen, miltä maistuu! ;)

Kiva, kun piipahdit, Insanity!

Miäs kirjoitti...

Tosi hyvää kakkua!

heli kirjoitti...

No voi kiitos kovasti :) Kiva, kun Marjakin tykkäsi!

Helna kirjoitti...

onpa totta toisen kerran hyvännäköinen kakki :) Meillä ei oo mitään tuommosta :((

heli kirjoitti...

Meillä onkii, tulukaa kahaville! :)