Ihan vaan vierasvaraksi tekaistu kakku :)
Koska olen toipilaana leikkauksen jälkeen, niin täytyy erikseen mainita, että punainen keittiöapuni sekoitti kakun, joten siitä ei koitunut osakseni minkäänmoista rasitusta ;)
Peruskakun resepti on hyväksi havaittu Valion Lämpimäisiä-leivontakirjasta, hieman mukaeltuna luonnollisesti ;)
200g voita
2½dl sokeria
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1prk (150g) ranskankermaa
100g suklaarouhetta
1pss (80g) hasselpähkinärouhetta
suklaatomusokeria
"kulta"sokeria
2½dl sokeria
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1prk (150g) ranskankermaa
100g suklaarouhetta
1pss (80g) hasselpähkinärouhetta
suklaatomusokeria
"kulta"sokeria
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää osa jauhoista ja ranskankerma taikinaan. Sekoita joukkoon loput jauhot, suklaa- sekä pähkinärouhe.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 1½ litran rengasvuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Päälle voi ripotella hieman esim. suklaatomusokeria halutessasi.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 1½ litran rengasvuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Päälle voi ripotella hieman esim. suklaatomusokeria halutessasi.
6 kommenttia:
Ompa hyvän näköistä pähkinäkakkua! :) Kuivakakut ovat kyllä parhaita kakkuja kahvin kanssa tarjottavaksi.. Nam.
Niin onkii :) Huomenna saadaan päiväkahviseuraa, niin kuulen, miltä maistuu! ;)
Kiva, kun piipahdit, Insanity!
Tosi hyvää kakkua!
No voi kiitos kovasti :) Kiva, kun Marjakin tykkäsi!
onpa totta toisen kerran hyvännäköinen kakki :) Meillä ei oo mitään tuommosta :((
Meillä onkii, tulukaa kahaville! :)
Lähetä kommentti