lauantai 19. syyskuuta 2009

Bratwursti-papupasta


Perjantai-illan pikaruokaa :) Tästä jää mukavampi suutuntuma kuin perinteisistä pikaruoka-mätöistä, uskaltaisin jopa väittää... Niin, ja voi tätä tehdä, minä päivänä tai iltana hyvänsä :)



2dl jyväpastaa
vettä+suolaa
1rkl öljyä
2 isoa tai 4 pientä bratwurstia
2 valkosipulin kynttä
1rs pitkiä vihreitä papuja (ehkä niille on virallinenkin nimi)
tai
½pss pakastepapuja
1½dl kuumaa vettä
(savu)suolaa
mustapippuria
2-3rkl cheddaria (vahva) tai parmesania raastettuna


Keitä pasta väljässä vedessä kypsäksi. Poista mahdolliset kannat pavuista, puolita ja huuhtele ne. Kypsennä pastan kanssa viimeiset 3-4 minuuttia. Ota halutessasi keitinlientä kastiketta varten talteen ja valuta pasta+pavut.

Viipaloi pastan kiehuessa makkarat suupaloiksi ja valkosipulit siivuiksi. Voit paistaa halutessasi makkarat pannulla, mutta laiskana kuumensin pastakattilassa hieman öljyä ja paistoin makkarat siinä. Hetken paistamisen jälkeen lisää valkosipuli. Sitten vettä hieman kastikkeeksi. Sekoita hyvin pohjan kautta, jotta kaikki maut tulee mukaan. Lisää pasta ja pavut. Sitten sekoita joukkoon juustoraaste. Mausta mustapippurilla ja, maistettuasi ruokaa, tarvittaessa suolalla.

Ei kommentteja: