Heleää syyskuista sunnuntai-iltaa toivotan tämän ihanaisen aurinkoisen sitruunapiiraan kera!
Ohje on Valion ja ollut jossain lehdessä joskus 90-luvulla (?). Siskoni tätä kerran tarjosi ja sen jälkeen olen tehnyt useamman kerran itsekin. Niin hyvää...
pohja:
2 munaa
¾dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1dl vehnäjauhoja
75g suolatonta voita sulatettuna
täyte:
2dl vettä
1¼dl sokeria
2 keltuaista
2rkl maissijauhoja
4rkl sitruunamehua
1tl raastettua sitruunan kuorta
50g suolatonta voita
koristeluun:
vispikermaa
vaniljasokeria
sitruunaisia sokerirakeita
2 munaa
¾dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1dl vehnäjauhoja
75g suolatonta voita sulatettuna
täyte:
2dl vettä
1¼dl sokeria
2 keltuaista
2rkl maissijauhoja
4rkl sitruunamehua
1tl raastettua sitruunan kuorta
50g suolatonta voita
koristeluun:
vispikermaa
vaniljasokeria
sitruunaisia sokerirakeita
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää leivinjauhe-jauhoseos ja voisula. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun matalaan torttuvuokaan. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Kumoa.
Sekoita vesi, sokeri, keltuaiset, maissijauhot ja sitruunamehu teräskattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sitruunankuori ja voi. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte torttupohjan syvennykseen. Koristele.
HUOM! Kannattaa käyttää luomusitruunoita!
Sekoita vesi, sokeri, keltuaiset, maissijauhot ja sitruunamehu teräskattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sitruunankuori ja voi. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte torttupohjan syvennykseen. Koristele.
HUOM! Kannattaa käyttää luomusitruunoita!
2 kommenttia:
Tää on valion vanhasta vihkosesta 80-luvun lopulta, olen tehnyt tätä kanssa aikoinaan useita kertoja, niin hyvää!!
Hei vaan Satunnainen vierailija :) Kiva, kun piipahdit! Tätä ohjettahan voisi pitää siis klassikkona :) On kyllä aivan ihanaa!
Lähetä kommentti