tiistai 14. lokakuuta 2014

Nachobroileria cheddarjuustodipillä ja muilla herkuilla

Löysin kaupasta pitkästä aikaa suosimaani broilerin paistileikettä. Saattaa tosin olla, että silmäni ovat harittaneet (hankin vasta lähilukulasit!) tai broilerin palat vaihtoivat kiusakseni paikkaa kaupan hyllyssä, kun ne eivät ole silmiin sattuneet. No, nyt joka tapauksessa löytyi ja niistä oli tarkoitus valmistaa nachomurulla leivitettyjä friteerattuja broilerinpaloja.

Hieman valmistuksessa sitten loppujen lopuksi oikaisin, kun kello alkoi löydä seitsemää ja iltaruokaa itselläkin teki mieli. En leivittänyt perinteisesti vehnäjauhoissa, kananmunassa ja viimeiseksi nachomurussa, vaan murskasin nachot pussissa ja viskasin paloitellut broilerin palat perään. Sitten vain sekoitin ja painelin pussin läpi nachomurua paloihin.

Broilerit olisi ehkä näin jälkikäteen ajateltuna kannattanut vain paistaa uunissa, sillä öljyssä juustomaustetuista nachoista lähti maku ja tietämättä ne olisivat menneet millä maissimurulla tahansa leivitetyistä paloista kohti ääntä. Silti suupaloiksi leikattuja rapeita paloja oli mukava dippailla helppoon cheddardippiin ja kauhaista hieman makeahkoa tomaattisalsaa kaveriksi.

Lisäksi keitin ja haudutin tummaa riisiä muiden höppeiden lisäkkeeksi. Menihän tuohon illasta aikaa, mutta vaiva kannatti, koska ruoka maistui meistä molemmista hyvältä. Huomenna voi sitten taas tehdä jotain nopeammin joutuvaa evästä.


noin 500g broilerin paistileikkeitä
100g juustonachoja
(öljyä paistamiseen)
 
Leikkaa paistileikkeet suupaloiksi. Murusta nachochipsit vahvassa muovipussissa pieneksi muruksi. Nosta broileripalat murun joukkoon ja sekoita sekä painele hyvin palojen pintaan.
 
Paista öljyssä rapea pinta broileripaloihin ja kypsennä noin 10 minuuttia 225 asteessa. Tai paista kokonaan uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Öljyä uunipelti tai folio, jos paistat uunissa.
 
Cheddarjuustodippi:
 
1prk (2dl) kuohukermaa
2dl raastettua cheddar-juustoa
1½-2tl makeaa savupaprikajauhetta
½tl tulista savupaprikajauhetta
 
Kuumenna kerma kasarissa. Sulata juustoraaste kuuman kerman sekaan. Mausta savupaprikajauheilla.


Ei kommentteja: