sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Juustomunakastäytteinen tortillarulla

Mistä lienen tällaisenkin idean saanut päähäni, en muista. Melkein piti viime yönä jo alkaa tehdä munakasta tortillan täytteeksi, mutta menin sitten kuitenkin muutaman ruokaohjelman jälkeen nukkumaan.

Tuskin maltoin odottaa, että pääsen tekemään munakasta ja rullaamaan sitä ison tortillan sisään. Mies halusi sunnuntaiaamun kananmunat vain paistettuna, mutta hah, uhkaili sitten tortillaani haukattuaan napata sen kokonaan. Oli niin tuhti annos, että kyllä hän lopulta melkein puolet saikin :)

Tätä voisi tehdä lounaaksikin ja siihen sivuun jonkin maukkaan dipin ja salaattia. Ja miksei munakkaaseen voisi lisätä lohta tai kinkkua. Jälleen on vain mielikuvitus rajana.

Koska tulimme eilen illalla syyslomalta, jäi viikoittainen kauppareissu tälle päivälle. Käyttämäni kuivatun karhunlaukan sijaan olisi nimittäin voinut ostaa vaikka tuoretta ruohosipulia tai lehtipersiljaa. Mutta karhunlaukka antoi silti tarpeeksi makua.

Tortillan ja munakkaan pehmeyden vastapainona oli juuston ihana rapsakkuus. Munakkaaseen ripottelin juustoa ennen kuin käänsin munakkaan pannulla. Jotta juusto rapsahtaa syödessä, on tortilla nautittava saman tien.

Sitten ei muuta kuin munakasta paistamaan ja rullailemaan :D


1 iso tortilla
 
1tl voita
2 kananmunaa
ripaus savusuolaa
½tl karhunlaukkaa (voit korvata ruohosipulilla)
mustapippuria myllystä
loraus vettä (ruokalusikallinen tai pari)
noin 1dl cheddar-juustoa raastettuna
 
Sulata voi pannulla. Riko munat kulhoon, lisää mausteet sekä vesi. Sekoita, mutta älä vatkaa. Kaada munakasmassa pannulle. Paista kohtalaisella lämmöllä. Lisää juustoraaste, kun munakkaan pinta alkaa kypsyä. Käännä munakas pannulla ja paista hetki niin, että juusto rapeutuu.
 
Nosta munakas tortillan päälle ja rullaa tiiviiksi rullaksi. Leikkaan kahteen osaan.
 
Munakastäytteiselle tortillalle sopisi varmasti jokin raikas tomaattinen / chilinen dippi, mikäli tarjoat/syöt rullan lounaaksi.


Ei kommentteja: