keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Kaalikääryleiden kastike

Tein syksyn satsin kaalikääryleitä, joita nautimme keitettyjen Siikli-perunoiden ja herkullisen kastikkeen kera.

Kastikkeesta tuli niin hyvää, että on ihan pakko päivittää se seuraavaa kertaa varten tänne muistiin ;) Kastike syntyy helposti ja nesteeksi kaalinlehtien keittämiseen käyttämääni suolavettä sekä kaalikääryleiden paistolientä. Mausta tuli täydellinen, aivan mahtava kastike!


noin 50g voita
3rkl vehnäjauhoa
noin 5dl kaalin keitinvettä (sisältää suolan)
1-2dl kaalikääryleiden paistolientä
valkopippuria
 
Paahda vehnäjauhoa vaaleanruskeaksi voissa. Lisää vähissä erin kaalin keitinvettä joukkoon samalla voimakkaasti sekoittaen. Kaada kastikkeeseen kaalikääryleiden paistolientä (sisältää siirappia ja voita). Mausta valkopippurilla.
 
VINKKI! Ja tässä muutama kaalikääryleohje: perinteiset kaalikääryleet, makkarakaalikääryleet ja porokaalikääryleet.
 

Ei kommentteja: