sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Prinsessakruunu ja muuta tilpehööriä

Lupasin tehdä pienelle tytöntytteröiselle 1-vuotiskakun lyhyellä varoitusajalla. Kakkuun tuli useampi sellainen elementti, mitä en ollut edes kokeillut aiemmin.

Prinsessakakku piti siis tekemäni ja siihen mieleiset koristukset. Erillisinä koristeina toivottiin kruunua ja rusettia nauhoineen. Ohjeistuskuvasta nappasin vielä pienet kukkaset, jotka kyllä kuuluivat tähän kakkuun ehdottomasti.

Koristeet ovat sokerimassaa. Renshawn sokerimassaa on monta ihanaa väriä. Koristeisiin tuli fuksianpinkkiä, pinkkiä (vaaleanpunaista) ja jadenvihreää. Lisäksi tarvitsin elintarvikeliimaa, värillisiä koristesokerirakeita sekä akryylitimantteja.

Näistä timanteista minulle koituikin ylimääräistä päänvaivaa ja harmitusta. Suunnittelin nimittäin koristeeksi sydämenmuotoisia akryylitimantteja. Menin asioimaan lähimpään Sinelliin. Kun kyselin, että olisiko etsimiäni akryylitimantteja kaupassa, niin minulle sanottiin, että ne ovat takanani hyllyssä. Myyjä ei esittänyt yhtään kysymystä, voisiko hän auttaa, olinko etsimässä jotain tietynlaista tarviketta yms., vaan oleskeli turvallisesti kassan suojissa. Kun sitten silmiini ei tarttunut etsimäni tuote, niin kysyin, onko heillä jossain muuallakin näitä tuotteita ja sain vastaukseksi, että siinä on kaikki, mitä on tarjolla. Olin jo turhautunut ja puhuin itsekseni väreistä sun muuta, niin niihin myyjä pyytämättä vastaili. Koska en halunnut lähteä pidemmälle ajelemaan, niin löysin hyllystä paria koristeeksi sopivaa mallia, mutta koristelusta ei tulisi kuitenkaan enää samanlainen kuin alun perin ajattelin. Näin jälkeenpäin ajatellen olin kyllä tyhmä, etten vaan laittanut tuotteita takaisin hyllyyn ja kävellyt pois. Lisäksi siinä katsellessani kädessäni yksi pussin nurkka aukesi ja sieltä tippui yksi koriste pois. Noukin koristeen ja annoin pussin koristeineen myyjälle. Sen sentään jaksoi kysyä, että otanko sen pussinkin, kun kaksi arkkia tarrakiinnitteisiä akryylitimantteja maksoin. Koska autoni oli parkissa kaupan edessä ulkona, näin kuinka minun jälkeeni tullut asiakas sai henkilökohtaista palvelua. Oli siis ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun Itäkeskuksen Sinellissä asioin, kiitos vain.


Tein ensin vapaalla kädellä kruununmallin
paperille ja siitä leikkasin kruunun.
Ponnisteluja vaati, että sain kuivumaan niin,
ettei sakarat painuneet alas.


Ihan samaa fuksianpinkkiä on tämä rusettikin nauhoineen,
mutta muokkasin hieman kruunukuvaa ja se näyttää
voimakkaammalta värityksen suhteen.

Pieniä kukkasiakin tuli kakkuun. Kakun pohjaväri oli
vaalea lila.
Kakkuun tuli vielä numero 1 ja kukkien värisiä eri paksuisia nauhoja sokerimassalla päällystysvaiheessa.

Ei kommentteja: