torstai 25. syyskuuta 2014

Kinkkujuustoletut

Muutama viikko sitten entinen työystäväni oli päivittänyt erääseen yhteisöpalveluun pari kuvaa, joissa oli yhdellä lautasella kinkkua, toisella juustoa ja kissa istumassa tiskialtaassa. Siinä oltiin yhdessä paistamassa kinkku-juustolettuja :)

No luonnollisesti niitä alkoi tehdä mieli ja kun muistan vielä kesältä, miten hyviltä gluteenittomat juustolätyt maistuivat, niin aivan pakkohan näitä oli itsekin valmistaa.

Letut syntyvät helposti tavallisesta lettutaikinasta, sokeri vain jätetään pois. Tuunasin taikinaa lehtipersiljalla. Paistettaessa sitten lisätään kinkkua ja juustoa. Näiden kanssa maistuu raikas salaatti.

Kinkun sijaan voi toki päälliseksi laittaa jauhelihaa, kalkkunaa, broileria tai paahdettuja kasviksia. Silloin ne eivät enää tosin ole kinkkujuustolettuja ;) Nämä ovat myös oivaa jämäruokaa, jos käytät jääkaapista löytyvät juustonkannikat tai vaikka kinkkuleikkeen lettujen päällystämiseen.

Letut kannattaa syödä samantien, kun kinkku ja juusto ovat paiston jälkeen rapeita. Ei niitä ehkä edes jää seuraavaan kertaan...


taikina:
 
2½dl vehnäjauhoja
hyppysellinen savusuolaa
5dl täysmaitoa
1 kananmuna
1 ruukku lehtipersiljaa
 
paistamiseen:
 
voita
 
päälle:
 
300g ylikypsää kinkkua kuutioina
150g emmentalraastetta
 
Sekoita lettutaikina-ainekset hyvin keskenään sekaisin ja anna turvota puolisen tuntia. Sillä aikaa kuutioi kinkku ja hoida muut valmistelut.
 
Paista letut pikkupannulla (halkaisijaltaan 20cm). Lettuja tulee 10-12 kappaletta. Kun olet laittanut lettutaikinaa pannulle voissa paistumaan, lisää kinkkukuutiot ja juustoraastetta letun päälle. Käännä lettu ja paista täytepuolellekin rapea pinta. Älä paista liian kuumalla, ettei pala!


Ei kommentteja: