sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Paneroidut kesäkurpitsa-vuohenjuustopihvit

Sain tosiaan äidiltä valtavan, oikein jättikesäkurpitsan ja otin sen ilomielin vastaan, koska olimme jo osan porukalla syöneet toisesta saman kokoisesta mötikästä. Hieman oli ennakkoluuloja, että noinkohan on vettä täynnä kesäkurpitsa, mitä ne usein noin suurina yksilöinä ovat. On siis annettu kasvaa vaan kokoa liian pitkään. Nyt kesä on ollut kuuma ja nämä kesäkurpitsat olivat kasvaneet sellaista vauhtia, että olivat justiinsa sopivia eikä yhtään vetisiä!

Jestas, mikä kesäkurpitsa
Kehittelin mielessäni kesäkurpitsasta ruokaa ja ajatus pihveistä jäi pyörimään mielessäni. Koska keväällä olin tutustunut tuore vuohenjuustoviipaleisiin, sainkin idean pistää ison kesäkurpitsasiivun keskelle tuon pienen pyöreän viipaleen juustoa ja sitten paneroida pihvit :)

Pihvit onnistuivat mielestäni tosi hyvin. Jauhotus, kananmuna ja korppujauho ei oikein tarttunut reunoille, mutta väliäkö hällä, kun lopputuloksena oli maukkaat ja päältä rapeat pihvit.

Suurkiitokset vain sinne kotiseudulle onnistuneesta jättikesäkurpitsan kasvatuksesta, kun siitä näin makoisan ruoan sain loihdittua!

6 siivua jättikesäkurpitsaa
6 viipaletta tuore vuohenjuustoa (Président)
 
paneeraamiseen:
 
1dl vehnäjauhoa
mustapippuria
suolaa
 
1 kananmuna
 
1dl korppujauhoa
 
paistamiseen:
 
voita
öljyä
 
Leikkaa jättikesäkurpitsasta tuore vuohenjuustoviipaleen paksuisia viipaleita. Leikkaa juustoviipaleen kokoisella pyöreällä stanssilla, tai vaikka ihan veitsellä, reikä keskelle kesäkurpitsaviipaletta ja aseta tuore vuohenjuustoviipale reikään.
 
 
 
 
Pyöritä pihvit ensin maustetussa vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa. Nosta suoraan pannulle paistumaan voi-öljyseoksessa. Paista molemmin puolin rapea pinta. Ei tarvitse kypsyttää uunissa.
 


Ei kommentteja: