torstai 22. toukokuuta 2014

Tonnarisalaatti

Eilisen hieman viileämmän päivän vastapainoksi tänään oli taas lämpimämpää. Osuikin ruokasuunnitelmat nappiin, koska tälle viikolle olin ajatellut tehdä tonnarisalaattia.

Tätä salaattia tehtiin kotona joskus 80-luvulla, mutta makaronin sijaan salaattiin laitettiin riisiä. Ei tainnut muutenkaan kaikkia aivan samanlaisia ainekset olla, mutta väliäkö tuolla. Makaronia laitoin siksi, että sitä jäi yli alkuviikon makaronilaatikosta. Mieheni bravuuria muuten, nam :)

Pidimme molemmat salaatista kovasti. Halutessaan siihen voi tarjoillessa laittaa myös vihreää salaattia mukaan, kuten mies laittoikin. Minä söin ilman. Ja aineksia voi varioida, mitä nyt kaapista löytyy. Muistelen, että silloin aikoinaan tehtiin salaatinkastike sekoittamalla vettä, öljyä ja pussi salaattikastikeaineksia. Ja taisi usein seassa olla omenaakin.

Kun salaatin laittaa vetäytymään jääkaappiin hetkeksi, niin oiva hellepäivän ruoka on valmis. Mitään lämmintä ei kyllä olisi jaksanut laittaa.


2½dl pakastemaissia
2½dl pakasteherneitä

1 isohko salottisipuli
2tl kapriksia
3rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
½tl pippurisekoitusta
1 isohko punainen paprika
2dl keitettyä makaronia
2tlk tonnikalapaloja öljyssä
sormisuolaa
½rs keltaisia kirsikkatomaatteja
 
Sulata pakastemaissi ja -herneet jääkaapissa.
 
Silppua sipuli ja sekoita kapristen sekä sitruunamehun kanssa. Lisää mausteet.
 
Kuutioi paprika. Sekoita sipulisilpun, kapristen, maissin, herneiden ja makaronin kanssa hyvin sekaisin. Lisää joukkoon tonnikalapalat liemineen ja nostele sekaan. Tarkista maku ja lisää hieman sormisuolaa tarvittaessa. Lohko sekaan viimeiseksi kirsikkatomaatit.
 
Anna vetäytyä ja makujen tasaantua jääkaapissa noin puoli tuntia.
 Ei kommentteja: