keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Mansikkainen täytekakku muistokahville

"Iltaan ehti kevään päivä, jälkeen jäi vain surun häivä."

Eilinen oli harmaa ja sateinen. Saatoimme appeni haudan lepoon. Koko ajan satoi, joten voi kait sanoa, että taivaskin itki.

Kokoonnuimme pienellä joukolla muistokahville, jonne tein kinkkuvoileipäkakun lisäksi mansikkaisen täytekakun. Olin vuosien varrella tehnyt muutaman kerran mieheni isälle syntymäpäiväksi täytekakkua ja toiveena oli aina mansikkainen täyte, joten luonnollisesti tein hänen muistokahvillekin mansikkakakun.

Olipa käydä vähän "ohraisesti", kun en ollutkaan tarkistanut pursotinpussitilannetta. Nehän oli tietenkin kaikki, mutta löysin tarvikelaatikoitteni kätköistä joskus Tukholmasta ostetun, avaamattoman pursotinpussisetin. Vähän kömpelöä sillä pursottaminen oli ja paksu muovinen pursotinpussi meinasi tihkuttaa nestettä, mutta onnistuin kuitenkin jonkinmoiset pursotukset tekemään. Ihan ei kauneimpia noista "ruusu"pursotuksista tullut, mutta pysyivät onneksi kohdillaan. Ei kovin viileä ilmakaan sattunut kohdalle.

 
vaalea sokerikakkupohja
vispikermaa
tomusokeria
mansikkahilloa
mansikoita
hyytelösokeria+vettä
 


2 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Kyllä tämäkin on onnistunut, vaikka työkaluosastolla onkin ollut puutteita.

Heli kirjoitti...

No jaa, mutta oli aivan loistavan ja hyvän makuinen. Oisitko uskonut, että mulla puuttuu joku härpäke? :o Noh, nyt oli pursotinpussit päässeet loppumaan kummasti.