lauantai 3. toukokuuta 2014

Sienillä höystettyä juustospätzleä (dt. Käsespätzle mit Pilz)

Yksi nuoruuteni makumuistoja ajasta Saksassa on Käsespätzle. Se on itsetehtyä munamakaronia kuorrutettuna herkullisella, rasvaisella juustolla. Sen kanssa syötiin usein vuonankaalisalaattia. Juustospätzlen aateloitu muoto oli höystetty sienillä.

Herkullisia ruskeita herkkusieniä saa meiltäkin läpi vuoden edullisesti Lidlistä. Ja olipa taannoin "Saksan viikolla" myös spätzleä taas saatavilla, niinkuin oli pääsiäisen tienoilla Deluxe-tuotteita, joista arkemme luksukseksi olin ostanut tattituorejuuston.

En siis itse alkanut tällä kertaa itse tekemään, vaikka hyvä resepti onkin ja on helppoa tehdä. Olin varulta ostanut paketin spätzleä ja nyt se tuli tarpeeseen, kun alkoi tehdä makumuistoa mieli. Spätzle on mielestäni mac and cheese'n tapaan lohturuokaa.

Annoksesta syö useampi lisäkkeineen, joka meillä oli possun ulkofilettä. Meillä riitti viikolla lounasevääksikin, minulle ilman lisäkettä. Se on vaan niin hyvää ilman mitään muuta...



1pkt (500g) spätzle-munamakaronia
vettä+ suolaa keittämiseen
 
sienikuorrute:
 
1rkl voita
1rs (250g) ruskeita herkkusieniä
1 iso sipuli
1rs sienituorejuustoa (meillä: tattituorejuusto)
1prk (200g) ranskankermaa
mustapippuria myllystä
suolaa (meillä: himalajansuolaa)
 
päälle:
 
1-2dl emmental-juustoraastetta
 
Keitä munamakaroni pakkauksen ohjeen mukaan.
 
Viipaloi sienet ja pilko sipuli. Kuumenna voi pannussa ja kuullota ensin sipuleita. Lisää sienet pannulle. Kuullota, kunnes sienetkin kypsyvät. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja ranskankerma. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
 
Kaada keitetyt spätzlet uunivuokaan. Levitä päälle sienipaistos. Ripottele vielä päällimmäiseksi juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes juusto on paistunut rapeaksi ja saanut kauniin värin.



Paistoin spätzlelle lisäkkeeksi possun ulkofileestä pihvit.
Samalla sai pakkasta vähän tyhjennettyä.

Ei kommentteja: