sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Chipotlevoi

Eilen grillattiin ex tempore makkaraa, jonka lisäkkeenä oli kaupan pottusalaattia ja itsetehtyä kirsikkatomaatti-kesäsipulisalaattia. Oli niin hirveän kuuma meidän taloyhtiön grillipaikalla, että jouduin parin tunnin jälkeen siirtymään sisätiloihin.

Tänään oli tarkoitus grillata sitten ihan suunnitellusti ja vaikka eilisen päivänä muistona itsekseni vähän epäröin, mutta pysyimme kuitenkin suunnitelmassa. Onhan mies ollut aamusta ja uudelleen illasta "vaalitarkkailijana", eikä kodin lämmössä *huhhuh* olisi kiinnostanut paljoa lämpimiä ruokia laitella. Eli ruokaa piti tehdä ja tänään se tapahtui paljon miellyttävämmällä tavalla ulkonakin. Aurinko näyttäytyi silloin tällöin, oli lämmintä ja mukavaa.

Liharuoan ja maissin kanssa tein nopean chipotlevoin. La Costeñalla on hyvä chipotle-säilyke, josta riittää moneen ruokaan. Nyt meillä on tätä maustevoita varmaan koko kesäksi ;)


100g normaalisuolaista voita
3 chipotle-savustettua chiliä
ripaus sormisuolaa
 
Anna voin hieman pehmetä huoneenlämmössä ja lisää kokonaiset chipotlet. Hienonna sauvasekoittimella ja lisää ripaus suolaa. Anna kovettua kylmässä.
 
Voit käyttää voita paistetun lihan kanssa tai tehdä maustettua patonkia. Antaa pikantin, savuisen chilin maun myös kuumalle paahtoleivälle sipaistunakin.
 


Ei kommentteja: