sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Paahdetut rosmariiniperunat

Tein grillatun lihan lisäkkeeksi Jamie Oliverin ohjetta mukaellen paahdettuja perunoita uunissa. Joskus ohjelmassaan Jamie teki jouluruoaksi näitä kolmella eri tavalla. Valitsin niistä oliiviöljy-rosmariiniversion.

Käytin lisäkkeeseen uusia espanjalaisia perunoita. Ne olivat sopivan kokoisia tässä vaiheessa, näin alkukesästä siis. En osaisi nykyisistä ruokaperunoista oikein muuten sanoa, mikä olisi näihin paras. Joku kiinteä, mutta kuitenkin samalla jauhoinen peruna? Ennen vanhaan oli sellainen perunalajike kuin Sabina. Se olisi käynyt tähän, olisiko siis Siikli tähän sopiva? En minä tiiä. Noilla Epsanjan potuilla kuitenkin lopputulos oli maukas, päältä rapea, mutta sisältä pehmeä. Niinkuin pitikin.

Jamien ohjeessa perunat pitäisi kuoria ja keittää sitten noin 10 minuuttia, mutta en kuorinut näitä uusia perunoita. Hyvin upposivat kuorineen, ne kannattaakin uusiin perunoihin jättää. Minulla jäi muutama ruokalusikallinen eilisistä lime-valkosuklaamoussekakuista limenmehua, joten korvasin alkuperäisen ohjeen viinietikan sitrusmehulla.


6-7 isohkoa perunaa
suolaa+vettä keittämiseen
3+2rkl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
2-3rkl limenmehua
2 oksaa tuoretta rosmariinia
5 valkosipulinkynttä
 
Huuhtele ja kuori tarvittaessa perunat. Keitä suolavedessä enintään 10 minuuttia. Puolita perunat kuumina.
 
Kaada paistovuokaan 3rkl oliiviöljyä, jauha myllystä mustapippuria ja lisää suolaa. Asettele puolitetut perunat vuokaan. Käännä kerran öljyssä. Paista uunin keskitasolla 30 minuuttia 200 asteessa.
 
Nosta paistovuoka uunista ja paina jokaisen perunan rakenne kevyesti rikki. Jauha päälle mustapippuria, ripauta hieman suolaa. Paina valkosipulinkynsienkin rakenne leikkuulautaa vasten rikki ja lisää vuokaan. Ripottele päälle rosmariinin lehdykät, limenmehu ja oliiviöljy. Paista uunissa toiset 30 minuuttia.
 

Paahdettujen rosmariiniperunoiden lisäksi tarjolla oli:
possun ulkofilepihviä chipotlevoilla, grillattua
maissia ja broileri-pekonivartaita.


2 kommenttia:

Aili Inkeli kirjoitti...

Mahtava setti ja veikkaan, että melkein pottu kuin pottu maistuu hyvälle tuolla ohjeella. Muusiksi tietysti ei saa mennä. Oli takuulla hyvä ateria!

Heli kirjoitti...

No veikkaanpa, että kyllä ;) Jamiella oli kolmenlaisia tosiaan ne valmistusohjeistukset, tämä oliiviöljy-rosmariini, muistaakseni voi-salvia ja sitten vielä ankanrasva, mutta en ulkoa muista tuliko siiheen vielä jokin yrtti mukaan.

Oli oikein hyvää, kiitos! Possukin paistui juuri sopivasti, oli oikein mehukas vielä ja tuo chipotle-voi antoi potkua :D

Jos sunnuntaina paistaa, niin kärtsään babyribsejä grillissä :) Mitähän keksisi lisukkeeksi?!