lauantai 1. kesäkuuta 2013

Chili-suklaakakku

Sain kunnian tehdä tarjoiluja taas Kian juhliin. Suolaiseksi tarjottavaksi tein mm. kalkkunavoileipäkakkua ja paahtopaisti-piparjuuritäytteisiä tuulihattuja.

Makeaksi herkuksi Kia halusi suklaakakun, jossa olisi chiliä ja jossain muodossa karpaloa. Niinpä sitten aloin selailla mahdollisia vaihtoehtoja. Täytteen idean otin Ideakeittiön chili-suklaahyytelökakusta. Ylioppilaalle tein kuitenkin täytekakun kaakaokakkupohjaan. Laitoin suklaamoussetäytteeseen chilirouhetta ja silputtua karpaloa.

Kuulin, että kakku oli ollut juuri sellainen kuin toivottiin. Chili oli tullut esiin sopivasti. Tästä Kian äiti on unelmoinut jälkikäteen monesti. Voin tehdä kyllä, kun tarve vaatii ;)


8 munan kaakaokakkupohja
 
chili-suklaamousse:
 
3prk (á 2dl) vispikermaa
½pkt (250g) tomusokeria
4rs (á 200g) maustamatonta tuorejuustoa
2tl chiliä (tai maun mukaan)
4 levyä (á 100g) tummaa suklaata
4 liivatelehteä
tilkka vettä
1dl karpalosilppua
 
päälle:
 
3 levyä (á 100g) tummaa suklaata
1½dl vispikermaa
 
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna kattilassa vettä ja laita päälle teräs- tai lasikulho suklaan sulattamista varten. Lohko suklaat kulhoon ja sulata vesihauteessa.
 
Vatkaa vispikerma ja tomusokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuustot ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää chili, sitten sulatettu ja jäähtynyt tumma suklaa. Ota vesihauteesta tilkka kuumaa vettä ja sulata pehmenneet sekä valutetut liivatelehdet. Sekoita hyvin suklaa-kermamassaan. Nostele lopuksi silputtu karpalo mousseen. Täytä kakku heti ja laita jääkaappiin tekeytymään.
 
Kuorrutetta varten laita kerma kattilaan ja anna sen kuumeta. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita hyvin. Levitä suklaakuorrute kakun päälle. Ylioppilaskakun koristelin aiemmin tekemilläni orvokeilla ja ylioppilaslakilla.



3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oli aivan jumalaisen hyvää!

Anonyymi kirjoitti...

Tämä oli kertakaikkiaan taivaallisen makuista!

Heli kirjoitti...

Kiitos paljon <3