sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Ihanat mustikka-valkosuklaamuffinssit

Kahvittelimme syntymäpäiviäni sunnuntaina ja minulle oli jäänyt muffinssivaihde päälle niin, että kuivakakun sijaan leipasin yhden annoksen muffinsseja. Käytin samaa ohjetta ohjenuorani kuin suklaa-vadelmamuffinseissani, mutta vaihdoin tumman suklaan valkosuklaaseen ja muffinsseihin ystäväni Raunin elokuussa Kainuun metsistä poimimia mustikoita! Päälle tein tuorejuustokreemin ja muffinssien väreihin sointuvat koristukset.

Näistä tuli mielestäni parhaat muffinssini koskaan! :) Ohjeesta tulee noin 16kpl normaalikokoisia muffinsseja.



150g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
1rkl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1prk (2dl) kermaa
100g valkosuklaata (isoa rouhetta)
1tl mustikoita/muffinssi
 
kuorrutuskreemi:
 
100g notkeaa voita
200g maustamatonta tuorejuustoa
1-2dl tomusokeria
 
päälle:
 
valkosuklaakiehkuroita
orvokilta maistuvia koristeraetta (Dr.Oetker)
 
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita taikinaksi lisäämällä kerma. Kääntele vielä karkeaksi rouheeksi palasteltu valkosuklaa.

Jaa taikina muffinssivuokiin (mielellään muffinssipellille). Paina teelusikalla pieni kolo taikinan keskelle ja laita koloon mustikoita. Peitä mustikat taikinalla. Paista muffinssit 175 asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Anna jäähtyä ja vetäytyä mielellään yön yli. Vaahdota notkea (huoneenlämpöinen) voi tuorejuuston ja tomusokerin kanssa kuohkeaksi kreemiksi. Pursota tai levitä kreemiä muffinssien päälle ja koristele.
 



3 kommenttia:

Minka kirjoitti...

Nams! Mustikka ja valkosuklaa sopii tosi hyvin yhteen :-) Huomenna olis muffinien leipomista tiedossa, mutta en osaa päättää makua :-D

Kirsi kirjoitti...

Totta, mustikka ja valkosuklaa on loistava yhdistelmä! Toimii aina!
Orvokin makuisia koristerakeita, wau, kaikkea ne keksiikin! Täytyykin tutkia leivontahylly tänään vähän tarkemmin =)

Heli kirjoitti...

Hei Mimosa ja Kirsi!

Itse harvoin leivon itselleni jotain ja siksi tämäkin makuyhdistelmä oli uusi kokeilu. Se toimi todella hyvin, vähän liiankin hyvin, koska muffinsseja piti sitten syödä pitkin viikkoa. Olisihan ne voinut vaikka pakastaa... :)

Löysin nuo rakeet Ruotsin puolelta Haaparannalta, kun kesällä miehen kanssa käytiin päiväretkellä. Saattaapa löytyä meiltäkin ruokakaupoista.

Mukavaa ja värikästä syksynjatkoa teille molemmille. Kiitos käynnistänne blogissani ja erityisen iloinen olen, kun jätitte kommentit! Kiitos!

Heli