lauantai 13. lokakuuta 2012

Kinuskikakku banaanitäytteellä

Juuso Juhanin ristiäisiin valmistin toiveesta banaanitäytteisen kinuskikakun. Lisäksi tarjolle meni itse ristiäiskakku, rocky roadseja, broileri-rieskarullia, joihin tein laktoosittoman täytteen sekä lohisydämiä, jotka tein lohitähtösten ohjeen mukaan.

Olisi maistunut itsellekin, sen verran herkullisentuoksuinen oli, kun valmistin. Olen tehnyt itselle kinuskikakkua todella harvoin enkä ollenkaan ole ajatellut banaania täytteeksi, vaan jotain "kirpeämpää" äklömakean kinuskin vastapainoksi. Seuraavan kerran voisi kokeilla tätä täytettä, kun nyt toistamiseen tätä pyydettiin. Aiemmin keväällä tein suklaakinuskilla päällystetyn banaanikakun. Tehdessä herahti vesi kielelle, että hyvää varmasti on.

Tein vaaleansinisestä sokerimassasta, joka oli minulle uutta merkkiä (Renshaw) kakunkoristeet. Tähän kinuskikakkuun ei oltu erikseen sovittu mitään koristeita, mutta tein sitten kuitenkin sokerimassasta sydämiä ja lisäksi kakun päälle tuli Dr. Oetkerin sinisävyisiä purukuminmakuisia (?) koristerakeita.

Kakussa on kehittelemäni vaalea sokerikakkupohja, joka on kuohkea ja pehmeä, mutta kuitenkin napakka. Väleissä on banaanisurvosta (sis. sitruunaa ja tomusokeria) sekä vaniljakermavaahtoa, jossa vaniljajauhetta. Päälle tein kinuskin vispikermasta, fariinisokerista ja voista. Kakku on kokonaan laktoositon.

2 kommenttia:

Helna kirjoitti...

On taas hianon näköinen kaakku! En tiedä, mutta minua epäilyttää banaanitäyte. Eikö se kuitenkin ole liian makeaa? Tottakai tilaajan mieltymykset on täytettävä, mutta en itse ehkä toivoisi sellaista.

Heli kirjoitti...

Kiitos :) Riippuu kovasti banaanista, onko täyte makea, mutta yleensä banaanit ovat makeita ja kun joskus lisään tomusokeria vielä. Mutta ei minusta äklömakeaa silti. Hapokkaat marjat sopivat kinuskin kanssa kans tosi hyvin, tässä toisenlainen pehmeys sitten kenties :)

Joka tapauksessa toivon, että on ollut hyvää :)