Päätin ostaa herkullisia rosamunda-pottuja ja pistää ne puoliksi. Ensin potut uuniin ja kypsäksi, sitten sisus pois, muusiksi muiden höppeiden kanssa ja takaisin potunkuoriin. Päälle vielä juustoraastetta ja uuniin ruskettumaan. Olipa maittava lisäke ja kun täytteeseen lisää vielä vaikka pekonia tai kinkkua niin saakin jo aterian salaatin kanssa.
Täytetty perunanpuolikas, grillattu kassler-pihvi ja tomatti-sipulisalaattia. Täydellistä kesäruokaa! |
5-6 isoa rosamunda-perunaa
1rs (noin 200g) ruohosipulituorejuustoa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
100g voita
1½dl kuohukermaa
100g emmental-juustoraastetta
Pese perunat hyvin ja pistele ne kauttaaltaan. Laita 175 asteisen uunin keskitasolle ja kypsennä uunipannulla noin tunti.
Puolita perunat ja koverra sisus kulhoon. Asettele perunankuoret takaisin uunipannulle odottamaan täytettä.
Muussaa peruna rouheaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, mausteet, voi ja kerma. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Lusikoi perunaseos perunankuoriin ja nosta jokaisen päälle juustoraastetta. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes juusto on saanut väriä pintaansa. Voi käyttää uunin ylälämpöä näiden paistamiseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti