lauantai 14. heinäkuuta 2012

Valkosipuliöljy

Hirveen laiska olen ollut kokeilemaan itsemaustettuja öljyjä, vaikka monen monta kertaa on ollut aikomus. Taannoiselta Haaparannan päiväreissulta toin valkoisella tryffelillä maustettua öljyä mukanani, ihan kokeeksi vain.

Nyt maustetun öljyn "valmistamiseen" tarjoutui oiva tilaisuus, kun oliiviöljy oli pikkupullosta loppumaisillaan enkä raaskinut heittää pulloa pois. Olin lisäksi kuorinut muutaman valkosipulinkynnen liikaa, joten lisäämällä öljyä pulloon ja puolittamalla valkosipulinkynnet sain aikaiseksi herkullista, itselleni maistuvaa oliiviöljyä. En nimittäin oikein välitä extra virginistä, vaan minulle kelpaa oliiviöljy, jota voi myös huoletta kuumentaa ja silti maistuu hyvältä.

Heti seuraavana päivänä käytin jo vienosti maustunutta öljyä munaleipääni ja paahdoinpa bruschettaa varten leivän valkosipuliöljyssäni enkä sitten tomaattisalaattiin laittanut valkosipulia ollenkaan, nam!

Kannattaa kokeilla!


itselle mieluista oliiviöljyä
valkosipulinkynsiä maun mukaan

Ei kommentteja: