lauantai 2. kesäkuuta 2012

Paahtopaisti

Harvoin tulee paistettua naudanlihapaisteja, mutta nyt pyydettiin tekemään paahtopaisti-pastasalaattia, joten paistoin salaatteja varten muutaman kilon lihaa.

Paahtopaistia olen muutaman kerran paistanut ja joku kerta onnistunutkin. Muistan kuitenkin, kun ensimmäisen kerran paahtopaistia tein, niin paistoin paistia liian pitkään eikä se jäänyt ihanan roseeksi sisältä. Pitää siis uskoa siihen paistomittariin, joka sanoo 60-65 asteen kohdalla piip tai huutaa kuin palohälytin minun tapauksessani. 60-asteisena liha varmasti on punaista, 65-asteisena hieman roseeta, sillä liha kypsyy vielä uunista ottamisenkin jälkeen.

Paahtopaistileipä remoulade-kastikkeella on todella hyvää!


paahtopaistia
paistomittari
suolaa
mustapippuria
alumiinifoliota
Ota liha lämpenemään huoneenlämpöön ainakin tuntia aikaisemmin ennenkuin se laitetaan paistumaan.
Poista liha pakkauksesta ja kuivaa talouspaperilla. Pistä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja laita paistumaan uunin alatasolle 125 asteeseen. Ota liha pois uunista, kun mittari ilmoittaa lihan olevan 60-65-asteista.
Ripottele hieman suolaa ja mustapippuria foliolle ja nosta lihakimpale päälle. Rouhi vielä mustapippuria ja ripottele suolaa päälle. Kääri folioon ja anna vetäytyä sekä jäähtyä. Laita jäähtynyt liha foliossa ja esim. vadin päällä jääkaappiin. Seuraavana päivänä paahtopaisti on parhaimmillaan.
Edellisiltana 65-asteiseksi paistettua paahtopaistia.

Ei kommentteja: