perjantai 8. kesäkuuta 2012

Mansikkawhoopies

Kesäloma alkoi än yy tee - nyt :)

Työkavereita päätin ilahduttaa pikkuherkuilla. Olin ottanut jo hyvissä ajoin Glorian huhtikuun 2012 lehdestä havaitsemani reseptin talteen ja tein nyt niin suosittuja whoopieseja. En koskaan ollut tehnyt enkä edes maistanut näitä leivonnaisia, mutta oikein hyvin onnistuivat. Niitä kehuttiin ja kaikki myös meni, mahtavvaa :)

Kakkujen ja täytteen ohjeet ovat tosi helpot. Näppärästi kakkuset sai pursotinpussia käyttäen tehtyä. Täytteeseen oli tarkoitukseni laittaa jääkuivattua mansikkaa, mutta pussiin oli päässyt kosteutta eikä mansikoita tähän voinutkaan käyttää. Niinpä murskasin hieman mansikkanonparelleja sekaan, mutta ne kyllä sulivat sinne samantien. Mansikkaisia kuitenkin olivat eikä maistunut keinotekoiselle, vaikka tomusokerilla maustoin.

En ole kirppareilla kiertelijä, mutta kävin tässä kuitenkin taannoin ja löysin ihanan tarjoilutelineen sieltä. Laitoin whoopiesit tarjolle siinä.

Töihin ajellessani keksin tämän kesän lomalauseeksi Matti Nykäsen lentävää lausahdusta muotoillen: "Loma on ihmisen parasta aikaa!" On tätä odotettukin, mutta eipä mennyt siihen koko kesää :)



100g huoneenlämpöistä voita
1½dl sokeria
1 kananmuna
4dl vehnäjauhoja
1½tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1prk (120g) smetanaa
täyte:
100g valkosuklaata
1½dl mansikkatomusokeria
200g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa (muukin käy!)
(½dl murskattua kuivattua mansikkaa tai mansikanmakuisia nonparelleja)

 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi-sokeriseokseen. Lisää smetana muiden aineiden joukkoon.
Laita taikina kertakäyttöpursotin pussiin ja leikkaa pää suurin piirtein pikkurillin kokoiseksi auki. Pursota taikinasta leivinpaperoidulle pellille pieniä nokareita. Jätä nokareiden väliin hyvin tilaa, sillä kakkuset leviävät paistuessaan. Paina nokareita kevyesti litteämmäksi.
Paista kakkuset uunin keskitasolla noin 10 minuuttia 175 asteessa. Jos kakkuset paistuvat toisiinsa kiinni, irrota ne varovasti veitsellä. Anna jäähtyä hyvin.
Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää tomusokeri (sekä mansikkamurska). Kaada hieman jäähtynyt suklaasula joukkoon ja sekoita hyvin. Laita pursotinpussiin ja pursota paksu rinkula kakkuselle. Nosta toinen kakkunen päälle.
Voit pyörittää whoopiesien reunoille nonparelleja tai vain sihdata tomusokeria päälle.

4 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Ou diö!

Heli kirjoitti...

Nam :)

Helipee kirjoitti...

Päätin kokeilla näitä, kun kylään tuli äiti siskoineen. Aika pelottava tilanne: neljä "maatalonemäntää", huippuleipureita kaikki :) Whoopiet olivat menestys, kovasti kyseltiin reseptin perään. Aion varmasti tehdä näitä uudestaankin, tosin ehkä puolitetun määrän. Linjat ei kestä jos teen koko satsin ja syön sitten kaikki loput. Ovat nimittäin niin hyviä että on pakko syödä!:)

Heli kirjoitti...

Wau, mahtavaa kaima! Mahtavaa, että whoopiet maustuivat vieraille ja onnistuminen innostaa tekemään uudelleen :)