Muutama viikko vierähti ennenkuin pääsin tässä männä viikolla keittämään kattilallisen "kesäkeittoa". Ruokailtuamme pakastui loput keitosta kivasti parvekkeella ja tänään söimme sitten tähteet. Pyhä yksinkertaisuus, että oli hyvää. Keitothan yleensä paranevat vain uudelleen lämmitettäessä, niin tämäkin.
Ainekset ovat edullisia ja keitto valmistuu vartissa. Kyytipojaksi ruisleipää omavalintaisin päällyksin :)
1l vettä
1 kanaliemikuutio
1 (salotti)sipuli silputtuna
3pss (250g) vihannessekoitusta/sekavihanneksia
valkopippuria
½pkt (125g) koskenlaskija sulatejuustoa
(suolaa)
1-2rkl tuoretta tilliä silputtuna
1 kanaliemikuutio
1 (salotti)sipuli silputtuna
3pss (250g) vihannessekoitusta/sekavihanneksia
valkopippuria
½pkt (125g) koskenlaskija sulatejuustoa
(suolaa)
1-2rkl tuoretta tilliä silputtuna
Kuumenna vesi ja kanaliemikuutio. Lisää silputtu sipuli. Kun liemi kiehuu, lisää sekavihannekset. Keitä hetki ja mausta sitten valkopippurilla. Lisää sulatejuusto ja anna sen sulaa välillä sekoitellen. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Lopuksi pyöräytä tillisilppu keiton sekaan.
6 kommenttia:
Todella pyhä yksinkertaisuus! Ja mikä oivallus keskellä talvea!!
Koskenlaskijasta muutenkin, että nöyrästi niiaan alkuperäisen juuston keksijälle, uusien makujen kehittäjille kuin myös valmistajalle tämän (ainakin minulle) kaikenpelastavan tuotteen olemassaolosta kiitollisena.
Eikö ja oli todella hyvää, vaikka myönnän kyllä, että hieman epäilin itseäni ja ideaani tehdä keittoa liki pelkästään sekavihanneksista :)
Minäkin kumarran syvään Koskenlaskijan kehittäjälle. Ainoastaan yksi huononnus on tullut viherpippurisulatejuuston osalta. Nykyään pippurit on murskattu, ennen olivat kokonaisina, mistä pidin enemmän.
Joo, kiitos muistutuksesta, kesäkeittoa keittelin viimeksi nuorena ollessani lapsenlikkana kahdelle alle kouluikäiselle tyttärelle, ja nimenomaan talvella ja niinikään pakastesekavihanneksista. Lapset tykkäsivät, joten tein sitä sitten toisenkin kerran. Nythän niitä kesäkeittoja kaipaakin, kun ulkona taas paukkuu pakkanen. Ja juustohan vain aateloi vaatimattoman keiton uudelle tasolle, kiitos!
Hei Sanni! Kiva, kun kävit ja kommentoit!
Tosi mukavaa, että keitto toi muistot maukkaasta keitosta mieleen. Jospa kohta kesäkeitto porisee hellalla :)
Mä tykkäsin tästä keirosta kans tosi paljon! Ja koskenlaskijahan on aina hyvää.
Hyvä hyvä, että maistuu! :)
Lähetä kommentti