tiistai 9. elokuuta 2011

Kesäkurpitsamuhennos ja sitruunaiset possunpihvit

Sain perhetutultamme oman maan kesäkurpitsoita, joista valmistin valkosipulin ja fetan kanssa maittavan muhennoksen kotimaisemissa viettämämme kesäloman päätteeksi. Muhennoksen kaveriksi grillasin ohuita possunfilepihvejä, jotka maustoin sitruunaisella kuivamarinadilla. Lisäksi tarjolla oli paistettua halloumia ja valkosipuli-vichykurkkuja.

Kiitos Marke maukkaista kesäkurpitsoista :)

kolme isoa kesäkurpitsaa
2-3rkl voita
3 isoa valkosipulinkynttä
1pkt (200g) fetaa
mustapippuria
suolaa
1½dl (150g) ranskankermaa
Kuullota viipaloituja valkosipulinkynsiä ensin voissa. Lisää joukkoon viipaloidut kesäkurpitsat ja anna hautua niin, että neste on miltei kokonaan haihtunut. Lisää kuutioitu feta ja mausta. Juuri ennen tarjoilua lisää ranskankerma.

2 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Meinasinkin jo kirjoittaa FB:iin, että mitä teit Marken zucchineista? Vichy-kurkut. Kuulostaa eksoottiselle, pitääpä lukea ohjetta tarkemmin.

Heli kirjoitti...

Tuli hyvvää muhennosta ja teillekin varmasti kiinnostaa, kun on matalahiilihydraattista :) Ainoastaan kurkuissa sokerin ansiosta enemmän hiilareita.