Ystäväni Raija ajatteli jo 2009 ääneen, että pitäisiköhän tehdä vichy-kurkkuja, kun ne ovat niin hyviä... Hetimiten menin googlettamaan reseptiä ja löysin "tämä on se"-nimimerkin ohjeen valkosipulisiin vichykurkkuihin. Kovasti ovat olleet teon alla, mutta nyt vasta sain tehtyä. Toki näitä piti tehdä, vaikka kovin varoiteltiin, että addiktoivia ovat...
Näitä kannattaa kokeilla, helppo tehdä ja saivat runsaasti kehuja!
Näitä kannattaa kokeilla, helppo tehdä ja saivat runsaasti kehuja!
1 kg kurkkuja viipaleina
4 valkosipulin kynttä
2 rkl sinapinsiemeniä
tillin kukintoja
liemi:
1 dl etikkaa (minulla oli valkoviinietikkaa)
½ dl suolaa
3 dl sokeria
0,33 l vichyä
Kurkut viipaleiksi, sekaan tilli ja valkosipuli. Liemi sekoitetaan (ei keitetä) ja kaadetaan päälle.4 valkosipulin kynttä
2 rkl sinapinsiemeniä
tillin kukintoja
liemi:
1 dl etikkaa (minulla oli valkoviinietikkaa)
½ dl suolaa
3 dl sokeria
0,33 l vichyä
Säilytetään huoneenlämmössä, lientä ilmestyy itsestään lisää. Seuraavana päivänä syödään.
6 kommenttia:
Onko kilo kurkkuja syötävä seuraavana päivänä? Eikö niitä saa missään vaiheessa panna jääkaappiin? Näihin kysymyksiin kun saan vastauksen, rohkenen vaikka kokeilla - ehkä puolella kilolla kurkkuja.
Justiinsa tein puolen kilon satsin avomaan kurkuista. Nesteen vähyys kyllä ihmetyttää, ehkä tuorekurkusta irtoaisi enemmän.
Ennen Helin vastausta veikkaan, että jos ei lotase koko satsia kerralla, niin jääkaappi on huomenissa hyvä paikka! Vaan hyvät on tuoksut ainakin, ei voi olla pahhaa!
Sorry, kopioimassani ohjeessa (olen kirjannut sen luonnoksiin jo 2009..) ei näköjään ollut mitään, mitä seuraavana päivänä tapahtuu, muuta kuin että ovat syötäviä.
Mulla oli huoneenlämmössä seuraavaan päivään ja sitten laitoin jääkaappiin. Siellä ne säilyvät hyvin ja voi syödä vähemmän kerralla ;) Mun satsissa oli 750g avomaankurkkuja ja hyvin onnistui. Nestettä ei ole edes kurkkujen tasalle aluksi, mutta painapa niitä seuraavana aamuna, niin peittyvät liemeen :)
Kannattaaa kokeilla!
Lotaseminen on oikiaa oulua! Syyvä lotastaan. Jihuu. No, meillä (= minulla ja Markulla) kyllä lotastaankin. Jos tekee puolesta kilosta jauhelihhaa kastikkeen, niin kaikki mennee. Sillon on lotastu :)
Nyt olen järkyttynyt: mun vichykurkut maistuu tunkkaselle! Eilen nostin jääkaappiin ja ajattelin, että maut tasaantuu vaan ei maistu hyvältä vieläkään. Aineet oli priimaa. Oisinko pannut liikaa tillinkukintoja vai eikö tämä makuyhdistelmä vain natsaa mulle? Täysin omituista kaikkiruokaiselle immeiselle :( Harmi!
Voi rähmä sentään! :( Mulla oli tilliruukku, josta laitoin tillin, joten onko se siitä tillinkukinnosta sitten? Tai sitten nämä eivät vain maistu sulle. :/
Lähetä kommentti