tiistai 16. elokuuta 2011

Kaksoismarinoitu naudanpaisti

Syntymäpäiväbuffetin lihatarjoiluun valmistin kaksoismarinoitua naudanpaistia. Graavilohen tapaan tein tätä edellisen kerran kymmenen vuotta sitten :) Tämä oli maistunut päivänsankarille silloin niin hyvin, että halusi uuden vuosikymmenenjuhliin samaan tapaan valmistettua lihaa. Stockmannilta napattu ohje löytyy myös Herkun nettisivulta.

Marinoidun lihan lisäksi tarjolla oli tekemiäni lihapullia.

500 g naudanfileetä tai mureaa naudanpaistia

marinadi 1

2 rkl soijakastiketta
1 rkl hoisinkastiketta
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
1 tl sokeria

marinadi 2


½ dl valkoviinietikkaa
½ dl vettä
2 dl öljyä
1 tl suolaa
½ tl hyvin murskattua mustapippuria
1 puristettu valkosipulinkynsi
½ dl hienoksi leikattua persiljaa
2 rkl valutettuja kapriksia (1 pieni purkki)

Sekoita marinadi 1: laita filee muovipussiin ja kaada marinadi joukkoon. Marinoi noin 3 tuntia, kääntele pussia välillä.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita filee mieluusti pitkulaiseen vuokaan (ei todellakaan tarvii laittaa, jos on kapoista paistia) ja paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista noin 40 minuuttia, kunnes mittari näyttää 65 astetta. Käännä filee kerran paistamisen aikana. Kääri filee tiukasti folioon ja anna jäähtyä.

Sekoita marinadi 2: kun filee on jäähtynyt, leikkaa se noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet vatiin ja kaada päälle marinadi 2, laita kylmään. Marinoi fileetä 4 tuntia, valele päällimmäisiä viipaleita aina välillä marinadilla. Tarjolle pantaessa nosta viipaleet marinadista, mutta älä kuivaa niitä.

2 kommenttia:

Aili Inkeli kirjoitti...

Tämä tuntuis olevan lempeämpää lihan käsittelyä kuin routapaisti, joka mulla menikin viimeksi totaalisesti poskelleen. Kunhan HK blöö loppuu jääkaapista, laitan leikkeleeksi tätä.

Heli kirjoitti...

En ossaa sanua, kun en oo kokkeillu :) Tämä on kyllä hyvvää ja säilyyki 2. marinadin ansiosta hyvin.