tiistai 9. elokuuta 2011

Chilimarinoidut valkosipulit

Uuden sadon valkosipuleja on suorastaan ilo kuoria. Nyt niitä sai paikallisesta putiikista inhimilliseen hintaan ja päätinkin kokeilla marinoida valkosipuleja ensimmäistä kertaa. Helpon ja näppärän reseptin löysin chilifoorumilta, mutta enpä uskaltanut laittaa kuin yhden pikkuisen äidin kasvattaman chilin kuhunkin purkkiin.


liemi:
2dl öljyä
1/2 dl vettä
2 tl viherpippuria
2 rkl hunajaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 dl etikkaa
1 chilipalko/purkki
Kuori valkosipulinkynnet ja keitä niitä suolavedessä 5-10 minuuttia (riippuen siitä, kuinka kypsiksi kynnet haluat ennen marinointia).
Kaada vesi pois ja tee marinointiliemi. Kiehauta liemi. Laita kynnet purkkeihin ja kaada kuuma liemi päälle. Anna jäähtyä huoneenlämmössä, kunnes kansi on imaissut itsensä "alas" eli ilmatiiviiksi.
Sitten jääkaappiin tekeytymään viikoksi.

2 kommenttia:

Aili Inkeli kirjoitti...

Minä en ole ikinä ymmärtänyt marinoitujen valkosipulien ideaa. Syödäänkö niitä nassuun sitten ihan siltään lisukkeena? Fakki-idiootin (älä lue anglismina, kiitos) lailla käytän valkosipulia muiden raaka-aineiden maustamiseen ja marinoimiseen. Olenko jäänyt jostain hyvästä paitsi???

Heli kirjoitti...

Jaa, no tämä oli omalta osalta ensimmäinen kokeilu. Oon muutaman kerran ostanut marinoituja valkosipuleita, joita olen laittanut lämpimiin ruokiin ja kylmiin salaatteihin. Lisukkeena luulisin syötävän lähinnä hillosipulien tapaan?

Unohdin muuten purkkini Temmekselle, joten isä ja äiti arvioivat viikon kuluttua, miltä maistuvat ;)