tiistai 4. elokuuta 2009

Sitruunainen purjosei


Ihanaa loppukesää! Elokuussa maistellaan herkullisten kauden kasvisten satoa.

Purjo on ihanan pehmeän ja mehevän makuinen. Se sopii yksinkin kasvislisäkkeeksi. Meillä purjo pääsi pannun kautta uuniin tuoreen sein kanssa muhimaan. Helppoa, nopeaa ja ennen kaikkea herkullista ilman, että ruoka tarvitsisi lisäkettä rinnalleen :D



n. 500g tuoretta seitä
1 iso purjo
nokare voita
1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
mustapippuria
(savu)suolaa


Huuhtele ja suikaloi purjo. Hauduta pehmeäksi pannulla sillä aikaa, kun maustat kalan.

Aseta kalafileet uunivuoan pohjalle. Rouhi päälle mustapippuria, lisää suolaa ja raasta sitruunankuori. Purista vielä sitruunanmehu, ennenkuin levität haudutetun purjon kalan päälle.

Laita uunin keskitasolle noin 20-30 minuutiksi 225 asteeseen.

Tarjoa tuoreen maalaisleivän kanssa.

Ei kommentteja: