lauantai 29. elokuuta 2009

Broileriruukku


Tällaista meillä näin elokuun viimeisenä lauantai-iltana. Miehellä oli jo kova nälkä, kun olin keskittynyt vain kakkujen tekoon ja pitihän se nälkä huomioida :) Olin suunnitellut tämän ruoan täksi illaksi, mutta johonkin se aika vaan meni ja olikin jo aika myöhä, kun aloin ruokaa laittamaan.

Ei tässä tosin kovin kauaa mennyt valmisteluihin, kaikki vaan vuoronperään pannulle ja loppurusketuksen hoiti uunin grillivastus. Hyvin näyttää juustoraastekin sulavan, vaikka sen laittaa jäisenä klönttinä ruukun päälle! :)



1rs broilerin filesuikaleita tai -leikkeitä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
(öljyä)
1 pienehkö kesäkurpitsa
1prk säilöttyjä tomaatteja
1-2rkl tomaattipyrettä
1 sokeripala
1 yrttikuutio (persilja-timjami-laakerinlehti)
1 kanaliemikuutio
mustapippuria
mozzarellaraastetta


Kypsennä broileri kuumalla pannulla (lisää halutessasi tilkka öljyä). Lisää suikaloitu sipuli ja silputtu valkosipuli. Pese ja raasta seuraavaksi kesäkurpitsa. Anna kypsyä hetki. Lisää vielä säilötyt tomaatit ja pieni niitä pannulla hieman sekä tomaattipyre ja sokeripala. Mausta. Anna hautua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia niin, että nestettä haihtuu hieman.

Nosta broileri-kasvisseos annoskulhoihin ja sirottele mozzarellaraastetta päälle. Anna gratinoitua grillivastuksen alla 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Varo, ruoka ja kulho ovat kuumia heti uunistaoton jälkeen!


2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Ai että oli herkullista! Tästä ei voi sanoa, että älä kokeile tätä kotonasi!

heli kirjoitti...

Khihiii.. Mutta varoa pitää, ettei suu pala ;) Nam, mozzarella sopi tähän kuin nenä päähän :D