perjantai 21. elokuuta 2009

Mansikka-brita


Tein aamutuimaan Maaritille britakakun, kun hän on meillä tällä kertaa viimeistä päivää... Ja meidän "nelikko" sai myös p-i-e-n-e-t palat maisteltavaksi ;p


Maarit tykkäsi kovasti muutama vuosi sitten tekemästäni mansikka-raparperibritasta, joten leipaisin hänelle omaksi nyt sellaisen - mansikkaversiona :) Täällä ohje mansikka-raparperibritalle.

Kiitos Maarit ja onnea opintojen loppurutistukseen


pohja:

150g voita
1½dl sokeria
4 keltuaista
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1½dl maitoa

marenki:

4 valkuaista
2dl sokeria

3/4dl mantelilastuja

täyte:

1prk (2dl) kermaa
1prk (250g) ricotta-tuorejuustoa
sokeria
vaniljasokeria

½l mansikoita (kotikodin pakaste)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keltuaiset taikinaa myös vatkaamalla. Seuraavaksi kuivat aineet ja lopuksi maito. Sekoita tasaiseksi ja levitä kevyesti voidellulle leivinpaperille.

Tee marenki vatkaamalla valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Levitä pohjan päälle. Ripottele päälle mantelilastut ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää joukkoon ricotta sekä sokerit.

Kokoa brita leikkaamalla ensin kakku puoliksi paperia myöten ja nosta tarjoiluvadille. Ujuta leivinpaperi kakun alta varovasti, koska kakkupohja on aika ohut ja helposti mureneva. Levitä mansikoita pohjalle ja päälle reilusti vaahtoa. Nosta päällinen samalla tavalla täytteen päälle ja koristele vielä halutessasi mansikoilla, vaahdolla ja vaikka sitruunamelissan lehdillä, tai kuten tässä, ripottele päälle tomusokeria.

Ei kommentteja: