maanantai 20. lokakuuta 2008

Espanjalainen appelsiinikakku

Tästä viime syksyisestä ensituttavuudesta tykkään. Leivoin neljä erilaista kuivakakkua työkavereilleni ja tätä leipoisin taas, jos tarvetta olisi. Uskonpa, että tämä hivelee myös muiden sitrushedelmistä pitävien makuhermoja.


Pirkka-lehden ohjeesta mukaeltu:

3 kananmunaa
2dl sokeria
1½dl voisulaa
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1½dl mantelijauhetta
3½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa

1 levy valkosuklaata
n. 1dl kermaa
hillottua appelsiinikuorta

Voitele ja halutessasi korppujauhota kakkuvuoka. Raasta hyvin pestyn, mielellään luomuappelsiinin ja -sitruunan kuori. Purista hedelmistä mehu yhteen astiaan. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen voisulaa, sitrusmehua, mantelijauhetta ja jauhoseostaa. Mausta kuoriraasteella ja ripauksella suolaa. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä sillä aikaa, kun valmistat kuorrutteen. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaaseen kerma ja kuorruta kakku. Ripottele päälle hillotut appelsiininkuoret.

Tämä kakku toimisi varmasti täytettynäkin, esim. kermaisella vaniljakreemillä!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Tulin vastavierailulle blogiisi! Hyvältä näyttää tämä kakku, kuten muutkin leipomuksesi!

Anonyymi kirjoitti...

Vastavierailulla minäkin. Oikein hyvältä näyttää.

Heli kirjoitti...

Hei Nasuttaja! :)

Tosi kiva, kun piipahdit! Kiitos kannustuksesta :) ja tervetuloa uudemman kerrankin!

Heli kirjoitti...

Helou Jack Bauer :)

Kiitti, kun kävit kylässä, ja kannustua on tosi kivaa, kiitos :)

Tervetuloa uudemman kerran! :)