keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Tuulihatut

Tuulihatut ovat vaivansa väärtejä. Niistä saa suolaisia tai makeita makupaloja. Ohjetta kuitenkin kannattaa noudattaa eikä sitä uuninluukkua avata ensimmäiseen 15 minuuttiin! :) Tästä ohjeesta tulee niin monta kuin haluat, joko yksi iso kranssi, parisen kymmentä keskikokoista taikka useampi kymmen pientä cocktailtuulihattua.



2dl vettä
100g voita
1½dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
Mittaa ainekset tarkasti. Kiehauta vesi ja siihen sulatettu voi. Sekoita joukkoon reippaasti vatkaten vehnäjauhot niin, että taikina irtoaa kattilan reunoista. Anna jäähtyä. Vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Muista vatkata munat hyvin massaan.

Nostele tuulihattutaikinaa kahden lusikan avulla leivinpaperille. Voit halutessasi myös pursottaa tuulihatut haluamaasi muotoon.

Paista tuulihatut 200 asteessa noin 20-30 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana. Anna jäähtyä.
täytevaihtoehto:

vuohenjuustoa
rucolaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
mustapippuria myllystä
Videoidun vinkkejä tuulihattujen tekoon, pursotukseen ja täytteeksi löydät Valio-tv:stä.

Ei kommentteja: