Makoisa feta-pinaattipiirakka Valion ohjeella. Alkuperäinen ohje nimeltään Kreikkalainen pinaatti-juustopiirakka, jossa kreikkalaisuutta edusti lusikallinen oreganoa..
pohja:
3dl vettä
½pkt (=25g) hiivaa
½tl suolaa
50g voita sulatettuna
7dl vehnäjauhoja
täyte:
3 (= 300g) sipulia
3 valkosipulin kynttä
1rkl voita
2pss (á 150g) pakastepinaattia
4 kananmunaa
4dl ruokakermaa
½tl suolaa
1tl mustapippuria rouhittuna
2prk (á 180g) viola salaattijuustokuutioita
Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja sulatettu voi. Lisää jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Kohota taikina liinan alla. Taputtele tai kauli kohonnut taikina uunipannulle leivinpaperin päälle, nosta myös reunoille. Anna kohota liinan alla täytteen valmistamisen ajan.
Hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet sekä pinaatti. Sekoittele ja anna ylimääräisen nesteen haihtua. Anna jäähtyä hiukan.
Vatkaa munien rakenne rikki. Yhdistä kaikki täytteen aineet keskenään, juustokuutiot valutettuina. Kaada täyte taikinapohjalle. Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia uunin keskiosassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti