torstai 16. lokakuuta 2008

Panzanella-salaatti

Valion ohjetta mukaellen on tullut tehtyä tätä italialaista herkkua eli panzanella-salaattia mozzarellan kera. Sopii oikein hyvin buffet-tarjoiluunkin.


3 kesäsipulia
200g mozzarellaa
2-3 viipaletta maalaisleipää
3-4 tomaattia tai useampi kirsikkatomaatti
1 kurkku
½dl kapriksia
1 ruukku basilikaa

kastike:
½dl öljyä
1-2rkl sitruunamehua
½tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 valkosipulin kynsi

Valmista ensin kastike salaattikulhon pohjalle: yhdistä kaikki kastikeainekset, lisää valkosipuli hienonnettuna.

Hienonna kesäsipulit. Leikkaa mozzarella pieniksi kuutioiksi. Lisää sipuli ja mozzarella kastikkeeseen marinoitumaan. Leikkaa leivästä reunat pois. Leikkaa leipäviipaleet, tomaatit ja kurkku noin 1cm kuutioiksi. Hienonna kaprikset ja basilikan lehdet (ei kovin pieneksi!). Yhdistä kaikki aineet keskenään.

Anna maustua jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: