Pirkka-lehden ohjeesta mukaeltu:
3 kananmunaa
2dl sokeria
1½dl voisulaa
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1½dl mantelijauhetta
3½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa
1 levy valkosuklaata
n. 1dl kermaa
hillottua appelsiinikuorta
Voitele ja halutessasi korppujauhota kakkuvuoka. Raasta hyvin pestyn, mielellään luomuappelsiinin ja -sitruunan kuori. Purista hedelmistä mehu yhteen astiaan. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen voisulaa, sitrusmehua, mantelijauhetta ja jauhoseostaa. Mausta kuoriraasteella ja ripauksella suolaa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä sillä aikaa, kun valmistat kuorrutteen. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaaseen kerma ja kuorruta kakku. Ripottele päälle hillotut appelsiininkuoret.
Tämä kakku toimisi varmasti täytettynäkin, esim. kermaisella vaniljakreemillä!
4 kommenttia:
Hei!
Tulin vastavierailulle blogiisi! Hyvältä näyttää tämä kakku, kuten muutkin leipomuksesi!
Vastavierailulla minäkin. Oikein hyvältä näyttää.
Hei Nasuttaja! :)
Tosi kiva, kun piipahdit! Kiitos kannustuksesta :) ja tervetuloa uudemman kerrankin!
Helou Jack Bauer :)
Kiitti, kun kävit kylässä, ja kannustua on tosi kivaa, kiitos :)
Tervetuloa uudemman kerran! :)
Lähetä kommentti