lauantai 5. heinäkuuta 2014

Vihreä kesäkeitto

Äitini lehtiä selaillessa löysin vuoden vanhasta Hyvä Terveys 7/2013-lehdestä vihreän kesäkeiton ohjeen. Keittoainekset kuulostivat oikein hyviltä, pidän niistä kaikista. Keitto ei kuitenkaan ollut minun makuuni. Ei edes kananmunalla höystettynä.

Mies piti keitosta, mutta minua siinä jokin vain tökki. Keittäessä huomasin, ettei siihen tulisi varmaankin lehden ideologiaa mukaillen ollenkaan lisättyä suolaa. Minä lisäsin, koska vedeltä maistuva keitto ei ole minun mieleeni. Edes koko Koskenlaskija-paketti ei antanut mielestäni tarpeeksi suolaisuutta.

Muut keittoainekset olivat tuoreita, pinaattia lukuun ottamatta. Käytin tähän Lidlin pakastelehtipinaattia. Hieman muokkasin ohjetta oman maun ja tarvikkeiden mukaan.


2 kesäsipulia
2rkl oliiviöljyä
2-3 kuutiota pakastepinaattia tai 200g tuoretta pinaattia/nokkosta
1 nippu vihreää parsaa
noin 10 pientä uutta perunaa
100g sokeriherneitä
7-8dl vettä
1pkt (250g) voimakasta Koskenlaskijaa
½tl pippurisekoitusta
½tl kuivattua rakuunaa
suolaa
2-3rkl tuoreita yrttejä (esim. tilli, persilja)
 
Silppua sipuli ja kuullota öljyssä pinaatin kanssa. Lisää vesi, pestyt ja harjatut perunat  sekä kuutioitu juusto. Kypsennä noin 15 minuuttia. Lisää loput kasvikset ja mausteet. Kypsennä vielä viitisen minuuttia. Tarkista maku, lisää aivan viimeiseksi hienonnetut yrtit ja tarjoa tuoreen leivän sekä halutessasi keitettyjen kananmunien kanssa.Ei kommentteja: